19-20 Mart AÖL Sınavı Soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? 2016

19-20 Mart AÖL Sınavı Soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? 2016
19-20 Mart'ta yapılan MEB AÖL 2016 sınavı sonrası sınav soru ve cevapları ne zaman açıklanacağı ve hangi tarihte yayılnacağı merak konusu oldu. Peki, 2016 AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? 19-20 Mart AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016-AÖL Sınav soru ve cevapları..19-20 Mart AÖL sınav soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?AÖL sınavları hakkında bütün detaylar haberimizde.
Bugünlerde eğitim öğretim alanında yetersiz kalan vatandaşlarımız için Milli Eğitim Bakanlığı oldukça büyük çalışmalara imza atmış durumdadır. Okuma yazma bilmeyen insan sayısının neredeyse olmadığı bir zamanda yaşıyoruz. Sizler için bu yazımızda ilkokul ve orta okulu tamamlamış ancak liseye gitme şansı elde edememiş veya liseye gidip mezun olamamış vatandaşlar için yapılan bir çalışmadan detaylı olarak bahsetmeye çalışacağız. AÖL yani açılımı ile Açık Öğretim Lisesi, akşam lisesi olarak da adlandırılmaktadır. Açık Öğretim Lisesi, liseyi bitirme şansı olmamış vatandaşlarımız için oldukça güzel bir uygulamadır. Derslere girme zorunluluğu olmadan sadece sınavlara girerek mezun olabilmeniz mümkündür. Sınavları ise yılda 3 kez yapılmaktadır. Sınavlar Ocak, Mayıs ve Temmuz aylarında yapılmaktadır. Ancak son sınava bakanlığın vermiş olduğu bir kararla yalnızca on yedi yaş ve on yedi yaş üzeri gençler katılabilmektedir.







Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Açık Öğretim Lisesi müfredatı yani işlenen ders programı, örgün liselerle aynı derslerin 2 ayrı döneme ayrılmış hali olarak işlenmektedir. Örnek olarak; örgün bir lisede lise 1 Matematik dersi Açık Öğretim Lisesi'nde, Matematik 1 ve Matematik 2 olarak iki ayrı döneme ayrılır. Yani örgün liselerdeki sınıfların Açık Öğretim Lisesi'ndeki karşılıkları şöyledir;

Lise 1: Açık Öğretim Lisesi karşılığı : 1. ve 2. dönem
Lise 2: Açık Öğretim Lisesi karşılığı : 3. ve 4. dönem
Lise 3: Açık Öğretim Lisesi karşılığı : 5 ve 6. dönem
Lise 4: Açık Öğretim Lisesi karşılığı : 7. ve 8. dönem

Açık Öğretim Lisesi’nden mezun olabilmek için;

Toplam dönemi en az 8 ve üzeri,
Toplam kredinin en az 192 ve üzeri,

Alan kredisinin en az 80 ve üzeri olması gerekir. (Alan kredisi alanlı eğitim alan adaylar için hesaplanmaktadır.)
Açık Öğretim Lisesi sınavlarının sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu resmi site üzerinden yayınlanmaktadır. Siteye giriş yapabilmek için zaten sisteme kaydınız girilmiş olması gerekmektedir. Bu nedenle site üzerinde güvenlik açısından hiçbir sıkıntı bulunmamaktadır. Sisteme girş yaptığınız zaman sol tarafta bulunan öğrenci menüsünden sınav sorularını ve sınav sonuçlarınızı görebileceğiniz seçenekleri göreceksiniz. Bu seçeneklerden sizin ilgilendiğiniz seçeneğe tıkladığınızda yeni bir sayfa açılacak ve bu sayfa da öğrenmek istediğiniz bilgileri öğrenmiş olacaksınız.

Açık öğretim lisesinden mezun olmakla normal bir liseden mezun olmak arasında pek bir fark yoktur. Açık öğretim lisesinden mezun olarak da bir üniversiteye girebilirsiniz. YGS ve LYS sınavlarına girmek koşulu ile tabi ki. Normal liselerden tek farkı yoklama durumunun olmaması ve eğitimi kendi imkanlarınızla almanızdır. Onun dışında işlenen müfredat yani ders programı aynıdır. Ülkemizde Açık öğretim lisesinden mezun olmuş onlarca insan vardır. Bu nedenle açık öğretim lisesi eğitim alanında yapılmış olan çok güzel bir uygulamadır.

19-20 MART AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi sınavları 19-20 Mart'ta, açık öğretim ortaokulu sınavı ise 20 Mart'ta gerçekleştirildi. Sınav sonuçları açık öğretim ortaokulunun internet sayfasından açıklanacak. Sınav sonuçları Açık öğretim lisesi 2015/2016 eğitim-öğretim yılı iş takviminde yer almadı. Fakat 2016 AÖL sınav sonuçlarının sınav tarihinden itibaren 20 gün içerisinde açıklanması bekleniyor.  Sınav sonuçları açıklanır açıklanmazsa haberimizde olacak.

19-20 MART 2016 AÖL SINAV SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

Açık öğretim ortaokulu 2. dönem sınavı ile açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi sınavları 19-20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi. 19-20 Mart'ta yapılan AÖL sınav soruları henüz açıklanmadı. 2016 AÖL sınavı soru ve cevapları sınav tarihi itibariyle 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Sınav sonuçlarının yayınlanma tarihi iş takviminde yer almaktadır. Sonuçlar, resmi web sitemizden (www.aol.meb.gov.tr) duyurulur, öğrenciler iş takviminde belirtilen zamanda web sitemizi ziyaret etmek suretiyle sınav sonuçlarını öğrenirler. Öğrenciye sınavla ilgili herhangi bir sonuç belgesi gönderilmez.

1. Tarayıcınızın (browser) adres satırına www.aol.meb.gov.tr yazarak Açık Öğretim Lisesi resmî web sitesine giriniz.

2. Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemine gitmek için, Sisteme Giriş bölümünden Öğrenci butonuna tıklayınız.

3. Güvenlik Kodu alanına resimde görülen sayıyı, Öğrenci No alanına öğrenci numaranızı, Şifre alanına şifrenizi giriniz ve Giriş butonuna basınız. Eğer şifrenizi unuttuysanız ya da bilmiyorsanız, bulunduğunuz yere en yakın Açık Öğretim Lisesi İrtibat Bürosuna başvurarak öğrenebilirsiniz.

4. Öğrenci genel bilgiler menüsü altında yer alan Sınav Sonuçları seçeneğine tıklayınız.