PAXG Nedir?

PAXG Nedir?

PAXG Nedir?

, çeşitli borsalarda alınıp satılabilir, bu da onu kullanıcıların altına yatırım yapmaya başlaması için erişilebilir bir yol haline getirir.

Pax Gold'un temel amacı, fiziksel emtialar kolayca bölünemez ve teslimat açısından esnek olmadığından altını daha ticarete uygun hale getirmektir. Bu nedenle Paxos Standard, tamamen altına dayalı bir kripto para birimi oluşturmaya karar verdi. Teknik incelemeye göre, Pax Gold, yatırımcıların kripto para birimleri aracılığıyla süresiz olarak küçük miktarlarda altın satın almalarına izin vermek için yaratıldı ve emtialar için minimum satın alma limitlerini etkili bir şekilde ortadan kaldırdı.

Charles Cascarilla, Paxos Standard ve Pax Gold'un kurucusu ve CEO'sudur. Cascarilla'nın sermaye yönetimindeki kapsamlı kariyeri, onu kripto para birimleri tarafından sunulan çeşitli fırsatları keşfetmeye yöneltti.

(PAXG) Sistemi Nasıl Çalışır?

İşlemciler, PAX Gold tokenlarını Paxos'ta harcayabilir ve jetonun USD karşılığını alabilir. İşlemcinizde 430'dan fazla PAX Altın Jetonu varsa, bunları Altın Külçeleri için kullanma seçeneğiniz de vardır. Paxos, PAX Gold'un piyasaya sürülmesinin nedeninin, fiziksel altının ticaretinin, taşınmasının ve büyük miktarlarda tahsis edilmesinin zor olması olduğunu açıklıyor. Şirket, PAX Gold projesinin asıl amacının Ethereum kullanarak fiziki altın yatırımlarını günümüze taşımak olduğunu belirtiyor. PAX Gold'un piyasaya sürülmesinin de altının kripto likiditesini artıracağına inanılıyor. Ayrıca bu etkinin PAXG tokenleri aracılığıyla çeşitli finansal ürünlerin geliştirilmesini sağlaması beklenmektedir.

Kullanım Alanları Nelerdir?

PAXG tokeni 1:1 oranında altına endekslenir, bu nedenle PAXG fiziksel altını temsil eder. Bu nedenle PAXG tokeninin değeri, söz konusu fiziksel altının gerçek zamanlı piyasa değeri ile doğrudan bağlantılıdır. ERC20'ye dayalı olarak, bu token dünyanın her yerinde ve her zaman kolayca taşınabilir ve ticareti yapılabilir. PAXG Jetonları, diğer kripto para birimleri gibi çıkarılmaz ve dolaşımdaki tüm PAXG Tokenlarının değeri, Paxos'un kasalarındaki altın miktarına eşit olarak piyasaya sürülecektir. Doğrudan altına yatırım yapmayan ancak portföyüne altını katmak isteyen yatırımcılar, portföylerini çeşitlendirmek için PAXG tokenlarına yatırım yapıyor.

PAXG Projesini Benzersiz Yapan Nedir?

PAXG projesini piyasadaki diğer birçok dijital varlıktan ayıran birkaç özellik vardır. Bu nedenle PAX Gold (PAXG) tokenlerini benzersiz kılan özellikler şu şekilde sıralanabilir:

  • Düşük minimum yatırım ile PAXG, yatırımcıların bir dilim LBMA onaylı London Good Delivery külçe külçelerine sahip olmalarını kolaylaştırır.
  • Varlıkların arkasındaki Paxos kuruluşu, PAXG, DFS tarafından onaylanmış ve düzenlenmiş, New York Eyaleti Mali Hizmetler Departmanı tarafından düzenlenmiş bir trösttür.
  • PAX Gold, yatırımcıların LBMA yasal Good Delivery Gold Bar'da harcayabilecekleri tek altın jetondur.

PAXG Fiyatı Nasıl Belirleniyor?

PAX Gold, ERC-20 protokolünü takiben Ethereum tabanlı bir belirteç olarak oluşturuldu. ERC-20 belirteçlerini kabul eden tüm Ethereum cüzdanlarıyla uyumludur. Tüm işlemler, Ethereum blok zincirinin akıllı sözleşme kurallarına göre çalışır. Bu akıllı sözleşme sayesinde işlemler insan hatasını ortadan kaldırıyor ve sistem sadece programlandığı gibi çalışıyor.

PAX'in değeri de altın fiyatı tarafından gerçek zamanlı olarak izlenir.

PAX Gold (PAXG) Nasıl Satın Alınır?

Türkiye’de, Türk Lirası ile PAX Gold satın almak zannedildiğinin aksine çok kolay ve hızlı bir işlemdir. Herhangi teknik bir bilgiye ve resmi evrağa ihtiyaç duymadan dyorex.com kripto para borsasından PAX Gold satın alabilirsiniz.