Tuşba SYDV Spor Kulübü Bocce’de Van’ın Gururu Oldu

Tuşba SYDV Spor Kulübü Bocce’de Van’ın Gururu Oldu
Van’ın Tuşba Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Spor Kulübü Başkanı Murat Gençer, antrenör Musa Birkan Tülek ve sporcularla Tuşba Kaymakamı Musa Sarı’yı makamında ziyaret etti.
Ziyarette kulübün başarılarını anlatan Murat Gençer, 3. ligden 1. lige çıkarak, bu alanda elit kulüpler arasına girdiklerini söyledi. Elde edilen başarıların yanı sıra özellikle genç milli sporcuların elde ettikleri millilik derecelerinin yükseköğrenim hayatlarında çok değerli karşılıklarının olacağını belirten Gençer; “Millilik derecesi elde etmiş ve üniversite sınavını kazanmış bir sporcu, devletimizden şu an itibariyle aylık bin 200 TL millilik bursu alabilmektedir. İlimizin ekonomik durumu göz önünde bulundurulduğunda, sunulan katkının ailelerimiz için ne kadar değerli olduğu aşikardır. Tüm bu başarılarda ilçemizde görev yapmaya başladığından bu yana bizleri cesaretlendiren, destekleyen ve manevi olarak sürekli yanımızda gördüğümüz Tuşba Kaymakamımız Sayın Musa Sarı Beyefendinin katkısı büyüktür ve başarılarımızı kendisine armağan ediyoruz’’ diye konuştu.

Ziyaretten memnun olduğunu belirten Tuşba Kaymakamı Musa Sarı ise, “Amacımız ilçemizdeki yetenekli öğrencileri ve sporcu adaylarını tespit edip, spor kulüplerine yönlendirmek, milli takımlara sporcu gönderebilmek, eğitime destek verirken sporu ve sosyal alanı ihmal etmemek ve tüm bunları herhangi bir karlılık ve ticari düşünce gütmeden gerçekleştirmektir. Spor kulüplerimizin de bu minvalde çalışmalarını yürütmeleri, çocuk ve gençlerimizin topluma katılmaları hususunda kolaylaştırıcı ve pekiştirici olmaktadır. Bu doğrultuda çalışmalarını büyük bir özveri ile yürüten kulüp idarecileri, teknik ekip ve sporcularımızı tebrik ediyorum’’ dedi.

Ziyaret, ödüllendirme ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.