Tuşba Kaymakamı TEOG'da başarılı olan okulları ziyaret etti

Tuşba Kaymakamı TEOG'da başarılı olan okulları ziyaret etti
Van’ın Tuşba Kaymakamı Musa Sarı ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, birinci Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) sınavında başarı elde eden İsmail Hakkı Tonguç Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı İsmail Hakkı Tonguç Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrencilere moral ve motivasyon amaçlı hediyeler dağıtan Kaymakam Sarı, “Başarınızı arttırmak ve iyi okullara gitmeniz için ilçe genelinde projeler yürütüyoruz. Planlarımız var ve özellikle 8. sınıflarımız için deneme sınavları yapıyoruz, sonuçlarını takip ediyoruz. Öğretmenlerimiz ile istişareli yaprak test kitapları hazırlıyoruz sizler için. İlçemizde bu anlamda ciddi bir hareketlilik var ve sizin okulunuzda bu TEOG-1’de en başarılı okullardan birisidir. Geçen yıla göre bu yıl 8. sınıflar sıçrama yaptı. Eğitim alanında onun için hem sizlere hediye dağıtıyoruz hem de öğretmenlerinize çeşitli ödüllerimiz var. Sizler de bu dağıttığımız yaprak test kitaplarını okuyarak üzerinize düşeni yapmaya çalışın. Bizler sizleri fen liselerine gönderebilirsek, en büyük mutluluğumuz bu olur. Sizler fen lisesine giderseniz hayatınızı da garanti altına almış olursunuz ve ondan sonrada istediğiniz mesleğe de girebilirsiniz, hayatınız da kurtulmuş olur. Bu fırsatları iyi değerlendirerek öğretmenlerinizden isteyin, sizlere kurs açalım, bu konuda sizlerden söz istiyorum. Hayırlı uğurlu olsun kitaplarınız. Sizlerin her zaman yanındayız” dedi.
Kaymakam Musa Sarı’nın her zaman milli eğitim camiasının yanında olduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani de, “Sayın Kaymakamımız sizlerin başarısını çok önemsiyor ve gelecek sene yeni fen lisemiz yapılacak ve sizler orada okursunuz inşallah. Bizlerden de ailenize selamlarımızı iletmenizi istiyorum. Sizler çalışkan ve terbiyeli öğrencilersiniz. Bu yıl iyi bir çalışma yaparsanız 8. sınıfa geçtiğinizde durumunuz daha da farklı olur ve sizlere başarılar diliyorum” diye konuştu.



Hediye takdiminin ardından öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelen Kaymakam Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceylani, TEOG sınavında elde edilen başarıdan dolayı onları da tebrik etti.