Tuşba Belediyesinden ‘Kadına Karşı Şiddet’ konulu seminer

Tuşba Belediyesinden ‘Kadına Karşı Şiddet’ konulu seminer
Van’ın Tuşba Belediyesi tarafından personellerine ve vatandaşlara yönelik ‘Kadına Karşı Şiddet’ konulu seminer düzenlendi. 

Tuşba Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen seminere, Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Muğdat Günini, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ile personel ve yakınları ile halk katıldı. Gerçekleştirilen seminerde bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, İslam dininde kadına verilen öneme değindi. Hadis-i Şerifler ve ayetlerle İslam dininin kadına ve aile hayatına verdiği önemi anlatan Başkan Özgökçe, “Tuşba Belediyesinin hiçbir personeli kadına el kaldırmaz. Kadına el kaldırmak basit ve basiretsiz erkeğin yapacağı bir harekettir. Biz de kadına şiddet yok, kadına hizmet ve kadını refikai hayat bilmek var. Hazreti Peygamberin kadından, eşler arasındaki ilişkilerden bahsederken, ‘Sizin en hayırlınız, eşlerine karşı en hayırlı olanınızdır’ buyurarak, eşlere karşı son derece nazik davranılması gerektiğini ifade buyurmaktadır. Sosyal belediyecilik gereği her yıl düzenlediğimiz ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ seminerlerinin 2018 yılının ilk seminerini şimdi icra ediyoruz. Gecesini gündüzüne katarak Tuşba’ya hizmeti en büyük şiar edinen vefalı ve kadirşinas personelimizi ve aileleri başta olmak üzere tüm Tuşba’da her alanda eğitimlerimiz aralıksız olarak devam etmektedir” dedi. 

“Topyekun bir eğitim seferberliği başlatıyoruz” 

Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddet konularında toplumsal farkındalık, duyarlılık, bilinç kazandırmak ve zihniyet değişimi ve dönüşümü sağlamak için sürekli eğitim programları düzenlediklerini kaydeden Başkan Özgökçe, “Toplumsal sorun haline gelen kadına karşı şiddet ve aile içi huzursuzluğu ortadan kaldırmak için Tuşba Belediyesi olarak açtığımız aile, kadın ve çocuk eğitim merkezlerimizin tümünde eğitim seminerleri ve bilgilendirme toplantılarını sistematik olarak yapıyoruz. Cahiliye döneminden kalan bu toplumsal sorunu ortadan kaldırmak için topyekun bir eğitim seferberliği ile 2014 yılından beri planlı ve programlı olarak çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sema Sancak tarafından verilen seminerde; kadına şiddet ve aile içi şiddete yönelik ve şiddetin yayılma sebepleri ele alındı. Kadına yönelik şiddetin, kadın ve çocuklar üzerindeki etkileri, ulusal ve uluslararası mevzuat, kadına yönelik şiddet konularında hizmet veren kurum kuruluşlar hakkında bilgi verildi.