Tuşba Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Tuşba Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor
Tuşba Belediyesi Kış,Bahar,yaz demeden tüm alanlarda ve tüm faaliyetlerde çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Tuşba Belediyesi , Salih Akman Başkanlığında çalışmalarına tüm alanlarda hız kesmeden devam ediyor. Gerek sosyal yardımlar, sosyal etkinlikler gerek koronavirüs sürecinde yapılan dezenfeksiyon çalışmaları , gerek yardımlar ve destekler olsun gerekse ilçedeki yol yapım, onarım ,temizlik işleri gibi belediye çalışmalarına son sürat devam ediyor.

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE YOĞUN ÇALIŞMA ve EVDE KAL ÇAĞRISI

Tuşba Belediyesi ,tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs sürecinde ilçe merkezinde yolları yıkayayarak dezenfeksiyon çalışmalarında, iş yerlerinde, kurum binalarında, okullarda dezenfeksiyon ve temizlik işlerine yoğun çaba harcayarak Kovid-19 hakkında maske takılması , sosyal mesafeye uyulması gibi konularda bilgilendirmeler yaparak evdekal çağrısında bulundu. ve  Korona Virüs sürecinde salgınına karşı vatandaşlara ve esnaflara maske dağıttı

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARIYLA ALANLAR TEMİZLENDİ

Tuşba'ta Belediye başkanı  Salih Akman'ın talimatları ile ekiplerin koronavirüs tedbirleri kapsamında sokaklarda ve vatandaşların sık kullandıkları alanlarda genel temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı.

 

Bu çalışmalar kapsamında hijyen seviyesi en üst düzeye çıkartılarak yapılan çalışmalarla Cadde, sokak , toplu taşıma durakları, Park ve Bahçeler ve toplu kullanım alanları özenle yıkanıp dezenfeksiyon yapıldı.

Normalleşme süreciyle başlayan Cuma Namazlarının kılınacağı camiler ve dışarda kılınacak alanlarda temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları da yapılarak namaz kılınacak hale getirildi

 

 

 

 

TUŞBA BELEDİYESİNDE ‘HİJYEN SEFERBERLİĞİ’ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Tuşba Belediyesi Koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında başlattığı ‘Hijyen Seferberliği’ hız kesmeden devam ediyor.

Salgın tedbirleri kapsamında geçici süreliğine kapatılan düğün salonları, normalleşme süreci ile birlikte 1 Temmuz’da kapılarını tekrar açarken, Covid-19 salgını ile mücadelesini aralıksız sürdüren Tuşba Belediyesi de tedbiri elden bırakmayarak ilçede faaliyet gösteren düğün salonlarını dezenfekte ediyor. Belediye ekipleri, düğün salonlarını özel solüsyonlu dezenfektanlarla en ince detaylarına kadar elden geçiriyor.

 

BAŞKAN AKMAN, 3. KEZ HAK KAZANILAN MAVİ BAYRAĞI TESLİM ALDI

Tuşba Belediyesi Tuşba ilçesine ve bölgemize kazandırdığı 22 bin metrekare’lik alan ve halk plajı 2020 sezonunda da nitelikli plajlara verilen ‘’Uluslararası Çevre Ödülü Mavi Bayrak’’ almaya 3. kez hak kazandı.

 Uluslararası Çevre Ödülü Mavi Bayrak; can güvenliği hizmetleri, engelliler için sağlanan olanaklar, atık su arıtma tesisi ve su analizleri gibi 33 kriterin tümünü yerine getiren plajlara verilen Mavi Bayrak bir kez daha Tuşba Belediyesi tarafından yapılan Mollakasım Plajı’na verildi. Türkiye Çevre Eğitim Vakfına vekâleten Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sıracettin Bakan, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman' ı makamında ziyaret ederek Uluslararası Çevre Ödülü Mavi Bayrak’ı takdim etti.

BAŞKAN AKMAN, TESLİM ALDI

Mavi Bayrak’ı teslim alan Başkan Akman, 3. kez Mavi Bayrak aldıklarını, bayrağın ilçemize ve bölgemize hayırlı, uğurlu olmasını diledi. Van Gölü'nün görselliği, güzelliği ve temizliğinin bu ödülle beraber değerlendiğini kaydeden Başkan Akman, Mavi Bayrak örnek bir proje olduğunu bu projenin korunması temiz tutulması gerektiğini belirtti.

33 KRİTER TEK TEK YERİNE GETİRİLDİ

Mavi Bayraklı Halk Plajı denince akla ilk gelenin suyun temizliğinin olduğunu ancak Mavi Bayrağın aynı zamanda sağlıklı, güvenli ve temiz bir çevrenin de sembolü olduğunu belirten Başkan Akman, “Plaj sadece temizlikten ibaret değil bunun yanı sıra 33 kriter çerçevesinde değerlendiriliyor. Bu sebeple 33 kriteri tamamlayıp Mavi Bayrağı almak çok zor fakat kaybetmek için bir kriterin eksik olması yetiyor. Mavi bayrağımız bu yıl da plajımızda gururla dalgalanacak, buda Tuşba belediyemizin halkımıza yaptığı güzel bir hizmettir’’ şeklinde konuştu.

HER SEZON YENİLENİYOR

Mavi Bayrak; Her yıl yenilenmesi gerektiği için Tuşba Belediyesi tarafından bu yıl yapılan başvuru üzerine TÜRÇEV tarafından yapılan inceleme sonucunda aranan tüm şartların yerine getirildiği için Uluslararası Çevre Ödülü alan ‘Mavi Bayrak’ Haziran-Eylül ayları arasında bir kez daha Mollakasım Halk Plajı’nda dalgalanmaya hak kazandı. Yüzme amacıyla kullanılan suyun niteliği, çevresel eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının yönlendirilmesi, plaj düzeni ve emniyetinin sağlanması ile çevre yönetimi gibi 33 kriter bulunmaktadır. Bu kriterler kontrol edildikten sonra sezon boyunca Mavi Bayrak asılmaktadır. Sezon bitiminde mevcut Mavi Bayrak kaldırılmaktadır.

 

Öte yandan denize kıyısı olmadığı halde Türkiye’de ilk kez bir göl kıyısına Mavi Bayrak verilmiştir.  

 

 

 

TUŞBA İLÇE MERKEZİNDEKİ AHIRLAR ŞEHİR DIŞINA ÇIKARILIYOR

Tuşba Belediyesi şehirleşme ile birlikte yerleşim birimleri içerisinde kalan 157 ahırı tek tek yıkarak, yerleşim alanın dışına çıkarıyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in başkanlığında yapılan toplantıda alınan karar gereği ilçe merkezinde bulunan ahırların yıkımına başladı. Karar doğrultusunda verilen tebligat süresi dolan ahırların yıkımı için Altıntepe Mahallesi’ne giden belediye ekipleri, gerekli önlemleri aldıktan sonra ahırların yıkımına başladı.

 

 

 

 

TUŞBA BELEDİYESİ’NDEN ÇİFTÇİLERE DESTEK

Tuşba Belediyesi; kırsal mahallelerde yaşayan, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan üreticilerin hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da her biri en az 5 dönüm olmak üzere 20 adet ‘Model Ceviz Bahçesi’ni hayata geçiren Tuşba Belediyesi, 20 mahallede üzüm bağı kurmak amacıyla üreticilere Erciş üzümü fidanı dağıtımı yaptı. 

 

 

TUŞBA BELEDİYESİNDEN SINAVA GİREN ÖĞRENCİLERE İKRAM

Tuşba Belediyesi,  üniversite sınavına giren öğrencilere sınav öncesinde birinci oturumuna giren öğrencilere su, kek ve meyve suyu ikramında bulundu, maske dağıttı.

 

 

 

 

TUŞBA BELEDİYESİ’DEN SAHİL TEMİZLİĞİ VE SAHİLE ‘UYARI LEVHALARI’

Tuşba Belediyesi ekipleri, yüzme sezonunun başlamasıyla birlikte hafta sonu tatillerini Van Gölü sahillerinde geçiren vatandaşların geride bıraktığı tonlarca çöpü toplayarak geri gönderme merkezine taşıdı.

Tuşba Belediyesi, yaz sezonun gelmesiyle birlikte piknikçilerin günü birlik olarak gittikleri Van Gölü sahillerinde yaşanan çevre kirliliğini önlemek için ‘Uyarı Levhaları’ dikti.  

 

 

 

 

TUŞBA’DA MAHALLELER TEK TEK MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR

Tuşba Belediyesi’nin, ilçeye güzel bir görünüm kazandırmak ve halkın modern bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri için kırsal mahallelerde başlattığı kilit parke taşı çalışmaları devam ediyor.

 

BÖLGENİN EN BÜYÜK ‘MİLLET BAHÇESİ’NİN PROJE STARTI VERİLDİ

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın, Tuşbalılara müjdelediği bölgenin en büyük ‘Millet Bahçesi’ projesinin startı verildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanan ve TOKİ tarafından şimdiye kadar projesi ihale edilen millet bahçelerinin en geniş alana sahip ‘Tuşba Millet Bahçesi’nin projesi hazırlanmasına başlandı. TOKİ tarafından proje dosyasının hazırlanması için görevlendirilen müşavir firmaların yetkilileri, 717 bin 212 metrekare alan üzerine kurulacak ‘Millet Bahçesi’ proje alanında incelemelerde bulundular.

 

 

 

 

 

TUŞBA BELEDİYESİ İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN DOĞAL SABUN ÜRETİYOR

Tuşba Belediyesince hazırlanan proje kapsamında, Van’da yaşayan Afganistan uyruklu sığınmacılar, Kovid-19'la mücadele sürecinde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere doğal sabun üreterek hem meslek sahibi oluyor hem de para kazanıyor.

 

TUŞBA’DA CAMİLER DEZENFEKTE EDİLDİ VE VATANDAŞLARA MASKE VE SECCADE DESTEĞİ YAPILDI

Tuşba Belediyesi ekipleri, Van Gölü sahilindeki 15 Temmuz Şehitler Parkımızda Koronavirüs tedbirleri kapsamında aylar sonra saf tutarak Cuma namazı kılan cemaate seccade ve maske dağıtıp, dezenfekten tuttu.

 

 

 

 

TUŞBA BELEDİYESİNDEN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE BAYRAM DESTEĞİ YAPILDI

Tuşba Belediyesi, ilçede tespit ettiği ihtiyaç sahibi ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamaları için daha hızlı, güvenilir ve etkin olan ‘karekod’ uygulamasıyla ihtiyaç sahibi ailelere destek yapıldı

 

BAŞKAN AKMAN, ŞEHİT ANNELERİNİN ‘ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, aralarında Van-Bahçesaray karayolunda yaşanan çığ felaketinde şehit düşen itfaiye eri Mehmetcan Taşdemir’in annesi İran Taşdemir’in de bulunduğu şehit annelerini ziyaret ederek ‘Anneler Günü’nü kutladı.

 

 

TUŞBA BELEDİYESİ, EN ZOR GÜNDE DAHİ İLÇE SAKİNLERİNE UCUZ EKMEĞİ ULAŞTIRDI

Tuşba Belediyesi, sokağa çıkma yasağının yaşandığı bu dönemde bile en kaliteli ekmeği en uygun fiyata ilçe halkına ulaştırdı.

 

 

TUŞBA’DA PAZAR ESNAFI İLE VATANDAŞLARA MASKE VE ELDİVEN DAĞITILDI

 

Tuşba Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda alınan yeni tedbirlere ilişkin genelgenin yayınlanmasının ardından Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında pazar yerlerinde esnaf ile vatandaşlara eldiven ve maske dağıttı.

 

 

 

 

 

 

TUŞBA BELEDİYESİ KARLA MÜCADELE YOĞUN MESAİ HARCADI

Tuşba Belediyesi kış aylarında da gece gündüz demeden yoğun çalışma yaptı. Yoğun ve çetin geçen bu yıl kış aylarında da Şehir Merkezinde ,uzak mahallelerde ve ulaşıma kapanan mahalle yollarında karın yoğun yağdığı bölgelerde yol açma ve temizle faaliyetlerinde gece gündüz çalıştı. Kar yağışının yoğun yağdığı bu yıl karla mücadelede yoğun bir çalışma yürüten Tuşba Belediyesi Başkan Akman riyasetinde vardiyalı bir sistemle gece gündüz durmaksızın vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yaptığı çalışmalar halkın takdirini aldı.

 

Tuşba Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, gece saatlerinden itibaren yol açma, küreme ve tuzlama çalışmaları yaparak, kırsal mahallelerin ana yol ağının yüzde 70’i ve merkez mahallerde ise yüzde 50’sinin kar temizleme çalışmalarını başarı ile yaptı.

 

 

 

 

 

ÖZ HABERCİ - MURAT ÇURKU