Başkan Özgökçe’den Refekatçi Misafirhanesine Ziyaret

Başkan Özgökçe’den Refekatçi Misafirhanesine Ziyaret
Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında açılan ve Tuşba Belediyesi tarafından desteklenen refakatçi misafirhanesinde hasta ve hasta refakatçılarını ziyaret ettiler.
- Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında açılan ve Tuşba Belediyesi işbirliği ile hizmet sunan 'Refakatçi Misafirhanesi'ne Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, MTA Bölge Müdürü Ali Aydın ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Fikret Yavuz, Van'daki hastanelere çevre il ve ilçelerden gelen hastalar ve hasta refakatçilerini ziyaret ederek daha mükemmel bir hizmet için her bir misafiri ayrı ayrı dinlediler. Misafirlerin ücretsiz kaldığı Ramazan’da sahur ve iftar yemeklerinin verildiği ve Ramazan dışında sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verilen misafirhanede kalanlar, kendi evlerini aratmayan bu sıcak ortam için ne diyeceklerini bilemedikleri ve bu hizmetlere vesile olanlar için hep dua ettiklerini vurguladılar.

Hasta ve hasta refakatçıları ile zengin menülü yemekten sonra, çaylar içilerek derin sohbette bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, ''Burada Cennet ülkemizin her köşesinden gelen kardeşlerimizin sofrasında oturarak onların her zaman yerel yönetimler olarak yanlarında olduğumuzu göstermek adına buradayız. Burada bu açtığımız refakatçi misafirhanemizde asıl amacımız, buraya gelen misafirlerimize evlerindeki ortamı, huzuru sağlamak ve burada bulunacakları süre içerisinde onlara sıcak yuvalarını aratmamaktır. Burada hem ücret ödemeden, sıkıntı çekmeden ve minnet etmeden istirahat edebilmeleri ve bu evlerinden uzak yerde rahat bir şekilde hareket edebilmeleri için refakatçi misafirhanemiz sizlerin emrinde ve hizmetindedir. Refakatçi misafirhanemizde kalan vatandaşlarımıza burada her türlü imkânı sağlıyoruz ve istedikleri kadar burada kalabileceklerini söylüyoruz. İnşallah burada bulunan tüm hastaların bir an önce sağlıklarına kavuşmaları adına her zaman dualarda bulunuyoruz. Bizler yerel yönetimler olarak, sosyal destek ve toplumun acil ihtiyaçlarından olan bu ve benzeri projelerde her zaman ilklere imza attık ve en öndeki güzel örnekleri bölgemizde gerçekleştirmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz ve bundan sonraki dönemde de her zaman bu gibi projelerin uygulayıcısı ve destekleyicisi olacağız. Burada günde ortalama 100 kişi kalabilmektedir, ihtiyaç durumunda kapasite artırılabilmektedir. Burada kalan misafirlerimiz için her türlü imkânı sağlamak adına mutfak, mescit, lavabolar, banyolar olsun hepsi özenle hazırlandı ve gerekli günlük bakımları personellerimiz tarafından yapılmakta, misafirlerimize evlerinden uzak yerde sıcak, nezih ve güzel bir ortam sunmak adına elimizden geleni yapıyoruz'' şeklinde konuştu.

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç ise misafirhanede Van, Bitlis, Hakkâri ve Muş illeri ve ilçelerinden gelen hasta ve refakatçilerle Van il merkezindeki sağlık kuruluşlarına gelip ayakta tedavisi devam eden hastalar ve yatılı hastaların refakatçilerine hizmet verdiğini belirterek, “Misafirhanemizde bugüne kadar 40 binin üzerinde vatandaşımız faydalanmıştır. Misafirhanede kalmak isteyen refakatçiler ve hastalar tedavi gördükleri hastane idaresinden imzalı matbu evrak getirmektedirler. Evraklarını getiren kişilerin bilgileri yazılı ortamda kaydedilip misafire imzalatıldıktan sonra, gün sonunda tüm misafirlerin bilgileri Emniyet Müdürlüğüne internet ortamında bildirilmektedir. Misafirler barınma, banyo, akşam yemeği hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanmaktadırlar. Misafirhanede kalacak misafirlere akşam yemekleri 4 çeşit ve sabah 5 çeşit Van kahvaltısı ücretsiz olarak verilmektedir. Çay ikramı yemekten sonra sınırsız olarak verilmektedir. Misafirhanemizde 24 saat sıcak su bulunmaktadır. Misafirhanede oluşturulan sunum salonunda aile içi şiddetle mücadele, kadın hakları, aile içi iletişim, madde bağımlılığı, birlikte yaşama bilinci ile ilgili bilgilendirme faaliyetleri gibi etkinliklerde uzmanlar tarafından sunulmaktadır. Her katta oluşturduğumuz mini kütüphanemizle misafirhanemizde konuk olan hasta yakınlarının boş zamanlarını kitap okuyarak değerlendirmeleri sağlanmaktadır” dedi.