Vanspor maçında 90. dakikada gelen mutluluk!

Vanspor maçında 90. dakikada gelen mutluluk!
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Silahtaroğlu Van Spor FK, kendi sahasında konuk ettiği Sarıyer'i 1 – 0 mağlup ederek, 2 haftalık mağlubiyetin ardından yeniden 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Van Spor aradığı golü, 90. dakikada buldu.

Van Atatürk Şehir Stadı'nda oynanan ve hakem Sait Tuzcu'nun yönettiği maçta Silahtaroğlu Van Spor FK sahaya; Aydın Bağ, Berat Çetinkaya, Kerem Vapurluoğlu, Barış Gök, Yakup Demir, Emrah Tacir, Fatih Somuncu (Dk. 67 Hamza Küçükköylü), Selim Kayacı (Dk. 90 Mete Yıldız), Güney Tutcuoğlu (Dk. 77 Furkan Polat), Sedat Komi ve Kubilay Akyüz (Dk. 90 Yusuf Şengüler) ile çıkarken, Sarıyer ise sahaya; Mehmet Doğan, Oğuzhan Açıl, Orhan Aktaş, Nuri Terliksiz, Bahri Can Avcı, Mehmet Bektaş, Berat Satılmış (Dk. 88 Berkan Keskin), Adem Koçak (Dk. 61 Furkan Sağman), Taha Yalçıner, Altuğ Taş(Dk. 90 Emirhan Koca) ve Bertul Kocabaş ile çıktı.

Maça her iki ekip de kontrollü başladı. Van Spor FK, temkini elden bırakmadan mücadele ettiği karşılaşmada zaman zaman etkili pozisyonlar üretti.

Maçın ilk devresinde takımların çabaları golü getirmeye yetmedi ve devre 0 – 0 berabere tamamlandı.

Maçın ikinci devresine de rakipler kontrollü bir başlangıç yaptı. Ancak dakikalar ilerledikçe Van Spor FK, rakibi üzerindeki baskıyı arttırdı.

Maçın son dakikasına girilirken Van Spor etkili bir atak daha geliştirdi. Kubilay Akyüz, rakip takım savunmasını çalımlarla geçtikten sonra topu Furkan Polat'a aktardı. Furkan sert ve düzgün bir vuruş yaparak, son dakikada takımını 1 – 0 öne geçirdi.

Uzatma dakikalarında başka gol olmayınca, zor geçen maçta rakibini 1 – 0 mağlup eden Van Spor FK 3 puanı tek golle almış oldu.

Ligin son iki haftasında Sivas Belediye Spor ve Bayburt Özel İdare Spor mağlubiyetleri ile taraftarlarını üzen Van Spor FK, aldığı galibiyetle taraftarlarını sevindirdi.

Van Spor FK, puanını 23'e çıkardı ve zirve yarışının içinde kaldı.

Van Spor FK, ligin 12. hafta maçında Çorum FK ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

HAFTANIN DİĞER SONUÇLARI

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'da haftanın diğer maçları ise şu şekilde sonuçlandı:

Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş. 0 - 3 Sakaryaspor A.Ş.

İnegölspor 2 – 2 Serik Belediyespor

Diyarbekir Spor A.Ş. 2 – 1 Etimesgut Belediyespor

Ankaraspor 0 – 2 Sivas Belediye Spor

Afjet Afyonspor 2 – 0 Ergene Velimeşe Spor

Hekimoğlu Trabzon – Kahramanmaraşspor A.Ş.

Niğde Anadolu FK 1 – 1 Turgutluspor

Somaspor 3 – 1 An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor

Bodrumspor A.Ş. 1 - 2 Çorum FK   /   Prestij Haber Merkezi