Vanspor'da kötü gidişat sürüyor Play Off ihtimali..

Vanspor'da kötü gidişat sürüyor Play Off ihtimali..
Son haftalarla istediği futbolu sahaya yansıtamayan ve sahadan istediği sonuçlarla ayrılamayan Vanspor, evinde konuk ettiği Bucaspor karşısında da sahadan puansız ayrılan taraf oldu. Kocaelispor beraberliğiyle birlikte düşüşe geçen, içeride ve dışarıda oynadığı maçlarda galip gelemeyen Vanspor, son haftalardaki kötü gidişata son veremiyor.

GMG Kastamonuspor ile 0-0, Ankara Demirspor ile 2-2, Kocaelispor ile 0-0, Serik Belediyespor ile 2-2 berabere, Kırşehir Futbol Spor Kulübü'ne 1-0 mağlup olan, geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştığı Sarıyer'i 1-0 mağlup eden Vanspor, ligin 36. Haftasında sahasında karşılaştığı Bucaspor'a ise 1-0 mağlup oldu.

Bucaspor mağlubiyetiyle birlikte liderle arasındaki puan farkı 13'e yükselen Vanspor, 68 puanla beşinci sıradaki yerinde kaldı. Ligde oynadığı 36 maçta 19 galibiyet, 11 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan Vanspor, bu periyotta rakip fileleri 48 kez havalandırırken, kalesinde ise 26 gol gördü.

Ligde son iki haftaya girilirken, bu hafta Uşakspor deplasmanına gidecek olan Van temsilcisi, son maçta ise sahasında Balıkesirspor ile karşı karşıya gelecek. Vanspor kalan iki maçta en az 1 puan alması halinde play-off'u garantileyecek.

KOCAELİSPOR ADIM ADIM 1. LİG'E…

Deplasmanda karşılaştığı Etimesgut Belediyespor'u 3-0 mağlup eden ve puanını 81'e yükselten lider Kocaelispor, 1. Lig'e bir adım daha yaklaştı. Ligde son iki haftaya girilirken, Kocaeli temsilcisi 1 puan daha alması halinde 1. Lig'e merhaba diyecek.

Van'dan 3 puanla dönen Bucaspor, 75 puanla ikinci sıradaki yerini korurken, sahasında konuk ettiği Sarıyer'i 4-1 mağlup eden İskenderunspor ise 74 puanla üçüncü sıradaki yerinde kaldı.

Sahasında Pazarspor'u 8-0 gibi net bir skorla mağlup eden 1461 Trabzon FK, 71 puanla dördüncü sıradaki yerinde kalırken, haftayı mağlubiyetle kapatan Vanspor ise 68 puanla beşinci sırada bulunuyor.

Deplasmanda karşılaştığı GMG Kastamonuspor ile 1-1 berabere kalan Ankara Demirspor, 67 puanla altıncı sırada yer alırken, evinde Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 5-0 mağlup eden Karacabey Belediyespor ise, 62 puanla yedinci sırada yer aldı.

Haftayı 3-0 hükmen galip kapatan Serik Belediyespor, 50 puanla sekizinci sırada yer alırken, deplasmanda Kırklarelispor'u 4-3 mağlup eden Fethiyespor ise, 49 puan +4 averajla dokuzuncu sırada yer aldı.


Evinde Uşakspor ise 1-1 berabere kalan Zonguldak Kömürspor, 49 puan -7 averajla onuncu sırada yer alırken, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ise, 48 puanla on birinci sırada yer aldı.

Kırklarelispor, 45 puanla on ikinci sırada bulunurken, Kastamonuspor ise 40 puanla on üçüncü sırada yer aldı.

Sarıyer 39 puan -12 averajla on dördüncü sırada yer alırken, Etimesgut Belediyespor ise aynı puan ve averajla on beşinci sırada yer aldı.

Uşakspor 33 puanla on altıncı sırada bulunurken, haftayı 3-0 hükmen galip kapatan Balıkesirspor ise 24 puanla on yedinci sırada yer aldı.

Ligden çekilen Adıyaman FK, 23 puanla on sekizinci sırada yer alırken, Pazarspor ise 20 puanla on dokuzuncu sırada yer aldı.

Ligden çekilen bir diğer takım olan Diyarbekirspor ise 15 puanla son sırada yer aldı.

Ligin bitimine 2 hafta kala Vanspor'un grubunda mücadele eden Pazarspor ve Balıkesirspor ligden düşen takımlar oldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ