Vanspor bu hafta kritik maça çıkıyor

Vanspor bu hafta kritik maça çıkıyor
Büyükşehir Belediye Vanspor bu hafta 4. sırada bulunan Yeni Orduspor'u evinde misafir edecek. Vanspor için şampiyonluk kapısını açabilecek bu maç büyük önem taşıyor.

 
TFF 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden ve bu yıl şampiyonluk hesapları yapan Van Büyükşehir Belediyespor, haftasonu kendi sahasında çok önemli bir maça çıkacak. 3. sıradaki Van Büyükşehir Belediyespor, 4. sırada yer alan ve şampiyonluk hesapları yapan bir diğer takım olan Yeni Orduspor'u konuk edecek.

Geçtiğimiz hafta Hüseyin Koçer İnşaat Çatalcaspor deplasmanında mağlup olarak taraftarlarını üzen Van Büyükşehir Belediyespor'da hedef, bu hafta oynanacak olan maçı kazanarak hem taraftarların gönlünü almak hem de şampiyonluk yolunda puan kaybı yaşamamak.


Kendi tesislerinde yaptığı antrenmanlarla Yeni Orduspor maçına hazırlanan Van Büyükşehir Belediyespor, iç saha maçlarında yaşadığı sıkıntıyı bu maçta yaşamak istemiyor. Taraftarların da desteğini arkasına alarak sahadan galibiyetle ayrılmanın hesaplarını yapan Van Büyükşehir Belediyespor, zirveden kopmak istemiyor.


Lige iyi bir başlangıç yapan ancak son haftalarda yaşadığı düşüşle dikkat çeken Yeni Orduspor da, Van Büyükşehir Belediyespor deplasmanından galibiyetle ayrılarak adeta yeni bir başlangıç yapmayı arzuluyor. Puan kaybına son vererek galibiyetlerle yeniden zirve yarışında olduğunu göstermek isteyecek olan Yeni Orduspor da bu amaçla bu maçı oldukça önemsiyor.


Her iki ekip için de zirve yarışında son derece önemli olacak maçı yönetecek olan hakemler de belli oldu. Van Atatürk Şehir Stadı'nda Pazar günü saat 13.00'de oynanacak olan maçı Serkan Ergün yönetecek. Maçta Sedat Etik ve İsmail Semih İleri de bayrak kaldıracak.

TAKIMLARIN İSTATİSTİKLERİ
Ligin geride kalan 12 haftasında Van Büyükşehir Belediyespor 5 galibiyet, 5 beraberlik, 2 de mağlubiyet aldı. Attığı 20 gole karşılık kalesinde 12 gol gören Van Büyükşehir Belediyespor, 20 puanla 3. sırada bulunuyor. Van Büyükşehir Belediyespor, kendi sahasında ise 6 lig maçına çıkarken, bu maçlardan 2'sini kazandı, 4'ünde berabere kaldı. Bu yıl kendi sahasında henüz mağlubiyeti bulunmayan Van Büyükşehir Belediyespor, dış sahada da yine 6 lig maçına çıktı. Bu maçlardan 3'ünü kazanan Van Büyükşehir Belediyespor, 2 mağlubiyet, 1 de beraberlikle sahadan ayrıldı. Van Büyükşehir Belediyespor, 12. hafta itibari ile topladığı 20 puanın 10'unu iç saha maçlarından, 10'unu da deplasmandan aldı.


Yeni Orduspor ise 12 lig maçında 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 18 kez havalandırmayı başaran Yeni Orduspor, buna karşın 11 gole de engel olamadı. Ligde 19 puanla 4. sırada bulunan Yeni Orduspor kendi sahasında çıktığı 6 lig maçından 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 de mağlubiyetle ayrıldı. Yeni Orduspor, deplasmanda ise 6 lig maçından 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 de mağlubiyet aldı. 19 puanla 4. sırada bulunan Yeni Orduspor, 9 puanı iç saha maçlarından alırken, 10 puanı ise deplasman maçlarında aldı.

 Haber: Umut TARHAN / Prestij Gazetesi