Van Büyükşehir Belediyespor ligde nasıl kalır? Haftaya kimle oynayacak?

Van Büyükşehir Belediyespor ligde nasıl kalır? Haftaya kimle oynayacak?
Van Büyükşehir Belediyespor Dersimspor deplasmanda 3 puan alarak evine dönmeyi kaldı ve nefesler gelecek haftaki maç için tutuldu.

Ligde kalma mücadelesi veren Van Büyükşehir Belediyespor, Dersimspor’u 2-0 yenerek umutları son haftaya bıraktı. Van Büyükşehir Belediyespor gibi ligde kalma mücadelesi veren Körfez İskenderunspor ise evinde konuk ettiği lider Kastamonuspor’un 2-0 yendi.

Van Büyükşehir Belediyespor önümüzdeki hafta kendi sahasında konuk edeceği Manavgatspor’un yenmesi halinde, Körfez İskenderunspor’un puan kaybetmesini bekleyecek.

Körfez İskenderunspor ise play off mücadelesi veren Çorum Belediyespor’a konuk olacak. Çorum Belediyespor’un play offlara gidebilmesi için kendi sahasında konuk edeceği Körfez İskenderunspor mutlaka yenmesi gerekiyor.

Çorum Belediyespor’un, Körfez İskenderunspor’u yenmesi halinde, Van Büyükşehir Belediyespor’da evinde kazanması halinde ligde kalmış olacak ve Körfez İskenderunspor ise lige veda eden diğer 4’üncü takım olabilir.

Van Büyükşehir Belediyespor Zeki Yılmaz teknik sorumluluğunda sahaya; Fatih Kaldan, Salih Tunar, Rıdvan Okuş, Kadir Demir, Uğur Yağmakan, Abdullah Temircan, Halil İbrahim Yazğılı, Mazlum Öndil, Ali Kurt, Medeni Bingöl ve Baran Basut onbiri ile çıktı.

Dersimspor ise Mehmet Ak teknik sorumluluğunda sahaya; Ahmet Doğan, Doğancan Memicil, Furkan Coşkun, Furkan Sakı, Volkan Çekiç, Mustafa Olcaytu Ergen, Rıdvan Sönmez, Hasa Esa, Özgür Çelik, Emrah Tankişi ve Ulaş Sarı onbiri ile çıktı.

Ali Zağlı, Özgün Karakoçlu, Ersin İşsever ve Ali Akdeniz hakem dörtlüsünün yönettiği karşılaşma saat 15.30’da Tunceli Atatürk Stadyumu’nda başladı.

27. dakikada gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında topla buluşan Baran Basut fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

İlk yarıda başka gol ve önemli pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor soyunma odasına 1-0 önde gitti.

66. dakikada Dersimspor’da Doğancan Memicil sarı kart gördü.

90. dakikada gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında topla buluşan Baran Basut fileleri bir kez daha havalandırarak takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetmeyi başardı.

Maçta başka gol ve önemli pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor Dersimspor’u 2-0 yenerek hanesine 3 puan daha yazdırdı. Van Büyükşehir Belediyespor aldığı bu puanla puanını 39’a çıkardı.

Van Büyükşehir Belediyespor önümüzdeki hafta kendi sahasında Manavgatspor’u konuk edecek.

Kaynak: Van Sesi Gazetesi