Türkiye gruptan nasıl çıkar?İşte tüm senaryolar

Türkiye gruptan nasıl çıkar?İşte tüm senaryolar
Türkiye gruptan nasıl çıkar?sorusu oldukça merak ediliyor.Peki Türkiye gruplardan nasıl çıkablir?detaylar haberimizde
Her ne kadar iki mağlubiyetle başlasak da Euro 2016'ya havlu atmış değiliz. İşte Türkiye'yi gruptan çıkaracak tüm senaryolar...
EURO 2016'ya her ne kadar iki mağlubiyetle başlasak da ikinci tur için halen şansımızı yitirmiş değiliz. 
Avrupa Şampiyonası'nın yeni statüsüne göre turnuvadaki altı gruptan birinciler ve ikinciler haricinde en iyi dört üçüncünün de tur atlayacak olması, A Milli Takım'ın ümidini sürdürmesinde büyük rol oynuyor. Şu ana kadar puan toplayamamış olsak bile son maçta alacağımız Çek Cumhuriyeti galibiyeti, bizi bir anda son 16 turuna taşıyabilir.
Biz de sizler için EURO 2016'daki B,C,E ve F gruplarında son maçlarda oluşabilecek tüm senaryoları derledik. Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti karşısında galip gelmesi halinde hangi durumlarda gruptan çıkabileceğimizi ele aldık ve bizim açımızdan oluşabilecek en iyi senaryoları araştırdık. 
ARNAVUTLUK'UN ÖNÜNE GEÇMEK BİZİM ELİMİZDE

A Grubu'nda üçüncü maçlar tamamlanırken Romanya'nın sahadan galip ayrılmaması, Türkiye'nin işini rahatlattı. Karşılaşmadan çıkacak bir beraberlik her şeyi lehimize çevirebilecekti ancak Arnavutluk'un 1-0 kazanmasıyla artık kendi göbek bağımızı kendimiz kesmek zorundayız. Çek Cumhuriyeti karşısında alacağımız bir galibiyet Arnavutluk'la puanlarımızı eşit kılacak. Öte yandan bu durumda işin içine averaj girecek. Arnavutluk'un averajının -2 olması, Çek Cumhuriyeti karşısında 2-0'lık galibiyete ihtiyaç duyduğumuz anlamına geliyor. Şayet Türkiye Çek Cumhuriyeti'ni iki farklı mağlup ederse, otomatik olarak Arnavutluk'un önüne geçecek. Çünkü öyle bir durumda Arnavutluk'la hem averaj hem de puanımız eşit olacak ve atacağımız iki gol, atılan gol sıralamasında bizi onların önüne çekecek ve ikinci tur bir adım daha yaklaşacak...
B GRUBU'NDAN UMUDUMUZ KALMADI

B Grubu'nda Slovakya'nın son maçta İngiltere ile berabere kalıp Galler'in Rusya'yı mağlup etmesi, bizi bu grubun üçüncüsünün arkasına attı. Grubu üçüncü sırada tamamlayan Slovakya, topladığı 4 puanla üst tur için büyük avantaj yakaladı. Türkiye, son maçında Çek Cumhuriyeti karşısında kazansa bile Slovakya'nın gerisinde kalacak. Kısaca Türkiye için B Grubu defteri Slovakya ile kapanmış oldu...
C GRUBU: KADERİ ALMANYA BELİRLEYECEK

C Grubu'na geldiğimizde Ukrayna'nın da bizim gibi henüz puanla tanışamadığını görüyoruz. Ancak Ukrayna bizim kadar şanslı değil. Her ne kadar şartlarımız eşit olsa da onların üçüncülük için yarıştığı Kuzey İrlanda'dan aldıkları mağlubiyet, saf dışı kalmalarına sebep oldu. Ukrayna son maçında ne kadar atarsa atsın, Kuzey İrlanda ne kadar yerse yesin UEFA talimatlarına göre Kuzey İrlanda'nın onları devirmesinden ötürü üçüncü olamayacaklar.
Grubun son maçında karşılaşacak olan Kuzey İrlanda ile Almanya maçından çıkacak olan bir beraberlik bile bizim bu grubun üçüncüsünün altında kalmamızı sağlayacak. Zira böyle bir durumda diğer maç önemli olmaksızın gruptaki ilk üç sıradaki takım da 3 puanı aşacak ve Türkiye'yi geçmiş olacak.
Almanya ve Polonya'nın mevcut puanlarıyla Türkiye'nin her halükarda önünde olduğunu düşünürsek bu grupta bizim için önemli olan tek sonucun Almanya'nın alacağı Kuzey İrlanda galibiyeti diyebiliriz. Bu durumda Kuzey İrlanda 3 puanda kalacak ve puanlarımız eşit olacak. Bu kez de devreye averaj girecek. Kısaca Kuzey İrlanda'nın Almanya'dan yiyeceği goller ve bizim Çek Cumhuriyeti'ne atacağımız goller büyük önem taşıyacak...
En iyi senaryo: Almanya'nın Kuzey İrlanda karşısında kazanması
En kötü senaryo: Almanya'nın Kuzey İrlanda karşısında puan kaybetmesi

E GRUBU: HER ŞEY BİZİM İSTEDİĞİMİZ GİBİ

E Grubu'nda İtalya, ikinci maçların sonunda gruptan lider çıkmayı garantiledi. Bu grupta bizim ilk etabı 3 puanla tamamlamamız halinde son hafta oynanacak iki karşılaşma da önemli. 
Belçika için tur garanti değil. Bu nedenle İsveç karşısında alacakları galibiyet halinde grubu ikinci sırada tamamlayacaklar. Yine İsveç karşısında alacakları beraberlik de onlara ikinci tur için yetecek. Bu iki durumda da Türkiye, İsveç'in önüne geçmiş olacak. 
Karşılaşmayı İsveç'in kazanması halindeyse İsveç 4 puana yükselecek ve şayet bu durumda İrlanda da İtalya'yı devirirse grubu üçüncü sırada tamamlayacak olan takım 4 puanda olacak. Bu da Türkiye'nin önüne geçilmesi anlamına geliyor. 
Grubun diğer takımı İrlanda ise son maçında İtalya ile oynayacak. İkide iki yapan ve henüz kalesinde gol görmeyen İtalya, İrlanda karşısında en kötü ihtimalle beraberlikle ayrılsa bile bizim için oldukça güzel bir sonuç ortaya çıkacak. Fakat ola ki İrlanda kazanırsa, bu gruptaki senaryo istemediğimiz yönde ilerleyecek.
Kısaca özetlemek gerekirse E Grubu'nda oynanacak son hafta maçlarında grup favorileri İtalya ve Belçika'nın kaybetmemesi gerekiyor. Bu iki takım en kötü ihtimalle rakipleriyle berabere kalsa bile grup üçüncüsü 2 puanda olacak ve Türkiye, bu grubun üçüncüsünün önüne geçecek.
En iyi senaryo: İtalya ve Belçika'nın son maçlarda kaybetmemesi
En kötü senaryo: İrlanda'nın İtalya'yı yenip İsveç'in Belçika ile berabere kalması ya da İtalya ve Belçika'nın aynı anda kaybetmesi

F GRUBU: MACARİSTAN GALİBİYETİ HER ŞEYE YETECEK

F Grubu'nda şu anki durumda Türkiye için tek bir maçın sonucu aslında olumlu anlamda belirleyici olacak. Grup lideri Macaristan'ın Portekiz karşısında alacağı galibiyet, bu grubu üçüncü bitiren takımın 3 puanın altında kalacağı anlamını taşıyor. Bu durumda Türkiye, Çek Cumhuriyeti zaferiyle en iyi üçüncüler sıralamasında bu grubun önüne geçecek. 
Macaristan - Portekiz maçında ortaya çıkacak bir beraberlik ya da Portekiz galibiyetinde ise diğer maçın skoru önemli olmaksızın F Grubu üçüncüsü minimum 3 puanla grubu tamamlayacak. Bu durumda ise Türkiye ile eşitlenecek ve averaj önemli rol oynayacak. Türkiye'nin averaj konusunda büyük bir handikapının olduğunu göze alırsak, böyle bir tabloda işimizin zor olduğunu söylemek mümkün. 
Grupta oynanacak olan iki maçın da beraberlikle tamamlanması halinde ise yine üçüncü sıradaki takım 3 puana ulaşacak ve bu grubun üçüncüsünün önüne geçmemiz yine averaj hesaplarına kalacak.
Kısaca F Grubu'nda oynanacak olan son maçlarda belirleyici unsur büyük ölçüde Macaristan-Portekiz maçı olacak. 

En iyi senaryo: Macaristan'ın Portekiz'i mağlup etmesi
En kötü senaryo: Portekiz'in Macaristan'ı yenip diğer maçta herhangi bir takımın kazanması

İMKANSIZ DEĞİL!

Tüm ihtimalleri göz önüne aldığımızda A Milli Takım'ın iki maçı mağlup kapatmasına rağmen son maçta kazanarak gruptan çıkabileceğini ve bunun da imkansız bir durum olmadığını net bir şekilde görebiliriz. Türkiye, Çek Cumhuriyeti karşısında kazanır ve aldığı üç puanın yanında averajını da biraz olsun toparlayabilirse, son 16 turunda yarışması işten bile olmayacak.

Kaynak:Goal.com