Transfer Lideri Fenerbahçe

Transfer Lideri Fenerbahçe
2020-21 Süper Lig sezonu 4 Ocakta başladı. Bu sezon Süper Lig arasında gerçekleşen transferler ise oldukça konuşuldu. Özellikle dört büyükler ara transfer dönemini oldukça hareketli geçirdi.

Birçok oyuncuyla anlaşmalar imzalanırken birçok oyuncuyla da yollar ayrıldı. MTM raporlarına göre ise en çok konuşulan isim Mesut Özil oldu. Mesut Özil tam 30 bin 835 haberde yer aldı. Fenerbahçe ise ocak ayında toplam 70 bin 641 haberde yer alarak en çok konuşulan ekip olmayı başardı.

TransferdeMesutÖzilRüzgarı

Süper Lig ara transfer döneminde en çok oyuncu transferi yapan takım BB Erzurumspor oldu. BB Erzurumspor tam 12 futbolcuyu birden kadrosuna dahil etti.

Ara transfer döneminde özellikle büyük takımların transferleri medyada oldukça fazla yer buldu. Ara transfer döneminin de sarı lacivertliler 4 oyuncuyla anlaşma imzalarken, Galatasaray 5 oyuncuyla, Beşiktaş ise 2 oyuncuyla anlaşma imzalayarak sezon arasındaki transfer dönemini bitirdi.

FenerbahçeMesutOldu

Sarı lacivertliler Süper Lig 2020-2021 sezonunun başında önemli oyuncuları takımına katmıştı. Fenerbahçe’nin Sezon başında takımına kattıkları önemli isimler Perrotti, Sosa ve Samatta'ydı. Fenerbahçe ara transfer döneminde de bombayı patlattı. Öncesinde Real Madrid, Arsenal gibi Avrupa'nın devlerinde forma giyen Mesut Özil'i renklerine kattı. Mesut Özil'in Arsenal ile sözleşmesi sezon sonu bitecekti.

Fenerbahçe Mesut için daha fazla beklemek istemedi ve Arsenal ile olan sözleşmeyi feshetti. Avrupa basınında oldukça geniş yer bulan bu transferde Acun Ilıcalı, Ali Koç ve Emre Belözoğlu'nun büyük bir etkisi bulunuyor. Mesut'u renklerine katarak bombayı patlatan sarı lacivertliler bir süper hamleyi de MedipolBaşakşehir takımından İrfan Can Kahveci'yi renklerine katarak gerçekleştirdi. İrfan Can Kahveci transferi Galatasaray ve Fenerbahçe arasında önemli bir çekişmeye neden olmuştu.

MTM raporlarına göre en çok haberde yer bulan isim Mesut Özil olurken ikinci sırada yer alan isim 10 bin 304 haberle Fenerbahçe'nin bir başka transferi İrfan Can Kahveci oldu. 3. Olarak en çok haberde yer alan futbolcu ise sarı kırmızılı ekibin 1,4 Milyon Sterlin'e kiraladığı futbolcusu MbayeDiagne oldu. Mbaye 8 bin 739 haberde yer aldı.

Fenerbahçe'ninYükselişi

Yaptığı transferlerle şampiyonluk sinyalleri veren Fenerbahçe 6 maçta 4 mağlubiyet aldıktan sonra güzel bir yükseliş yakaladı. Fenerbahçe ocak ayını hem en çok konuşulan takım listesinde hem de Süper Lig'de zirvede tamamladı. MedipolBaşakşehir maçı ile bir seri yakalayan Fenerbahçe son galibiyetini Rizespor'a karşı almıştı. Bu yükselişte Erol Bulut'un oyun planlarında değişikliğe gitmesinin önemli bir payı bulunuyor. Ocak ayının en çok haberde yer bulan ismi Fenerbahçe olurken ikinci olarak en çok konuşulan takım Galatasaray oldu. Galatasaray ocak ayında toplam 67 bin 703 haberde yer aldı. Listede 3 isim ise 58 bin 249 haberde yer alan Beşiktaş oldu.

AliKoç’unRüyası

Mesut Özil Fenerbahçe için gerçekleşmesi zor ama çok güzel bir rüyaydı. Ali Koç daha öncesinde Mesut Özil'i bir rüya olarak tanımlamıştı. Uzun uğraşlar sonunda Fenerbahçe ekibi rüyasını gerçeğe döndürmeyi başardı.

EnÇokKonuşulanTeknikDirektör

En çok konuşulan teknik direktör her zaman olduğu gibi ocak ayında da Fatih Terim oldu. Fatih Terim tam 23 bin 262 haberde yer aldı. Listede 2.sırada hiçbir derbiyi kaybetmeyen Sergen Yalçın yer alırken 3.sırada Abdullah Avcı yer aldı.