Trabzonspor'un transfer etmek istediği Fabian Castillo kimdir?

Trabzonspor'un transfer etmek istediği Fabian Castillo kimdir?
Trabzonspor'un transfer etmek istediği Fabian Castillo kimdir?Trabzonspor'un renklerine bağlamak üzere olduğu Fabian Castillo'yu yakından tanıyalım.
Trabzonspor'un transfer etmek istediği Fabian Castillo kimdir?Trabzonspor'un renklerine bağlamak üzere olduğu Fabian Castillo'yu yakından tanıyalım.

Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, bir süredir peşinde olduğu FC Dallas forması giyen kanat oyuncusu Fabian Castillo'yu kadrosuna kattı.

Borsaya bildirilen Castillo daha önce sağlık kontrollerinden geçmişti. Transferin resmi olarak kısa zamanda açıklanması bekleniyor.

KİMDİR BU CASTILLO?

17 Haziran 1992 tarihinde Kolombiya'nın Cali şehrinde dünyaya gelen Castillo, futbol hayatına şehrin ülkece tanınmış kulüplerinden olan Deportivo Cali altyapısına katılarak futbol hayatına başladı.

2010 yılında as takıma yükselen Castillo, ilk sezonunda 18 lig maçında forma giydi ve 3 gole imza attı. O sezon takımıyla Kolombiya Kupası'nı kaldırdı.

2011 yılının Mart ayının ilk günlerinde, adı Amerikan ekiplerinden FC Dallas ile anılmaya başladı. Bu haberlerin üzerinden birkaç gün geçmişti ki, 7 Mart 2011 tarihinde FC Dallas, Castillo'yu renklerine bağladığını ve oyuncuyla üç yıllık sözleşme imzaladığını resmen duyurdu.

Kısa sürede takımın önemli kozlarından biri haline gelen Castillo, 2015 yılının Şubat ayında takımıyla beş yıllık yeni bir sözleşme imzaladı.

Kolombiya Milli Takımı'nın altyaş kategorilerinde forma giyen Castillo, A Milli Takım formasını ise ilk olarak 8 Eylül 2015'te Peru ile oynanan maçta giydi.

NASIL BİR OYUNCU?

Her iki kanatta da görev alabilen Castillo'nun ilk olarak göze çarpan özelliği yüksek top tekniği ve çalım yeteneği. Çabukluğuyla da dikkat çeken Castillo, gol noktalarında da sık sık kendisini gösteren ve gole yakın bir kanat oyuncusu.

NE YAPTI?

Deportivo Cali forma giydiği tek sezonda 18 maçta 3 gol 3 asist yapan Castillo, daha sonra transfer olduğu FC Dallas'ta yakımın en önemli isimlerindne birisi oldu. Dallas forması altında 181 resmi maçta görev alan Castillo, 39 gol atıp 31 de asist yaptı.

Kaynak:goal.com