Taraftarları TFF'ye talepte bulundu

Taraftarları TFF'ye talepte bulundu

Siyah beyazlı taraftarlar, ligin 3. haftasında yaşanan hakem Yasin Kol skandalıyla ilgili VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etti. Kamuoyu Sivasspor-Galatasaray maçının VAR kayıtlarını beklerken, Gaziantep FK ile oynadığımız maçın VAR kaydının neden çıktığını anlayamıyoruz! Varsa yorum yapalım!

MHK, Sivasspor-Galatasaray maçındaki ofsayt kararını yanlış açıklarken, Özgüç Türkalp, pozisyonun başında "ofsayt olabilir" ifadesini gündem için de kullandı Sivasspor Premier Lig 16. Hafta Galatasaray'ın ev sahipliği yaptığı Yeni Sivas 4 Eylül Stadı'nda Galatasaray, deplasmanda 2-1 galip geldi. Dakikalar içinde gerçekleşen bir stant, uzun süredir tartışmalara yol açmıştı. TFF, bu maçta yaşanan pozisyonlar için VAR kaydını yayınladı. TFF'nin yayınladığı videoda Sivaspol'ün Galatasaray'a attığı gol, Nelson'ın ikinci adam olarak kabul edilmesi nedeniyle ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

'Tarafsız' ifadesi tepkilere yol açtı VAR hakemi Özgüç Türkalp'in kaydın paylaşılmasının ardından sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı. Karşılaşmanın VAR hakemi Özgüç Türkalp,  hakem Erkan Özdamar'ı arayarak "Ofsayt var" dedi. Türkalp'in "ofsayt" kelimesini kullanması Twitter'da en çok kullanılan kelime oldu. Taraftarlar coşkuyla karşılık verdi.

TFF'nin Gaziantep FK ile Beşiktaş arasında oynanan maçta N'Koudou ve Kitsiou'nun pozisyonları için VAR kayıtlarının yayınlanmasının ardından Gaziantep FK, Twitter hesabından  açıklama yaptı. The Rossoneri, hakem Attila Calaolan'ın Kevin Ncudu'nun Stelios Kiziu'ya müdahalesine tepkisini paylaştı: "VAR hakeminin sürekli şiddet uyarısına rağmen oyuncularımıza kafa attıktan sonra: "Abimi abartıyor! kullanıldı. Yaşanan gelişmenin ardından  Gaziantep FK Başkanı Cevdet Akınal, beIN Sports Haber'e telefonla ulaşarak, “TFF'yi tebrik ediyorum, tarihi bir karar aldılar. Onlar iyi bir iş yapıyor. Tamamen hakemin suçu. O olunca dedim ki, "kırılmadı, hiç kırmızı göstermedi.

Demir Sivaspor Galatasaray maçı için VAR kayıtları yayınlandı.

Maçın 49. dakikasında Sivaspol'un kabul edilmeyen golüyle ilgili soruşturma kapsamında yayınlanan TFF Konuşması yayınlandı. 5:59'da paylaşılan görselden 62 saniye sonra net bir şekilde duyulan WhatsApp web bildirim sesi tartışma yarattı. VAR odasındaki bilgisayarların sadece TFF'ye VAR hizmeti veren şirketin çalışanlarına ait olduğu ve hakemin önünde sadece bir ekran olduğu söylendi.