Siyah Beyazlılar'ın ilk golü Leicester City'den

Siyah Beyazlılar'ın ilk golü Leicester City'den

İngiltere ekibiyle  sezon sonunda sözleşmesi sona eren 30 yaşındaki Senegalli oyuncunun ücretsiz olarak kadroya katılması için planlar yapılıyor. Beşiktaş, Mendy'ye yarım sezon kiralık teklif verecek Mendy, bu sezon sadece 6 lig maçı oynayabilecek bir takıma transfer olmayı umut ediyor ve Leicester City'den oyuncunun maaşını ödemesini istiyor. Sezonun bitiminden sonra Mendy'nin performansına bağlı olarak yeni bir sözleşme imzalanacak. Sezon başında Beşiktaş'tan ayrılan genç oyuncu Guvin Yarchin, Süper Lig ekiplerinden Hatayspur ile görüşmelere başladı Süper Lig'e düşmemek için çabalarsa Hatayspur transfer dönemini aktif geçirecek. Özellikle hücum hattını güçlendirmek isteyen Burgonya Beyazlılar'da teknik direktör Volcan Demirel, şu anda Serie B'de Cenova'da forma giyen Beşiktaş'ın  golcüsü Guvin Yalçın'ın transferini yönetime teklif etti. Demirel'in yabancı forvetten umutlu olduğu anlaşılıyor.

Volcan Demirel'in Cenova formasıyla çıktığı 19 maçta gol atamayan ve asist yapmayan 23 yaşındaki forvetle tanıştığı ve takımda önemli  rol oynayabileceğini söylediği bildirildi. Güven Yalçın'ın, tıpkı Demirel'in Karagümrük'te kaldığı sırada Emre Mor'u havaya uçurması gibi, kendisinin de patlayacağına inandığı söyleniyor. En aktif takımlardan biri olan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş, yönetimden forvet imzalamasını istedi.

Geçici transferde oyuncuya doğrudan katkı sağlamanın zor olduğunu düşünen siyah beyazlı ekip, bu konuda iç piyasaya yöneldi.  Başakşehir'in golcüsü Stefano Okaka gündemde. İstanbul ile sözleşmesi sezon sonunda sona eren yıldız forvet için turuncu lacivertlilerin kapısı çalınacak. 33 yaşındaki oyuncunun takıma katılması için görüşmelere 12 Ocak'ta başlanacak. Başakşehir de sözleşmesi biten yıldızdan uygun fiyata ayrılmak istiyor.

Türkiye'de kalmak istiyor

Okaka, 2021'de imzaladığı Başakşehir ekibinin en önemli forvetlerinden biri ve çıktığı 57 maçta 19 gol 5 asistlik  performans sergiledi. Kariyerinin son imzasını üst düzey bir kulüpte tamamlamak isteyen Oka'nın, kariyerine Türkiye'de zengin bir takımda da  devam etmek istediği söyleniyor. Transferlerle ilgili bu hafta  önemli gelişmeler bekleniyor. Mert'e formayı kaptıran Ersin'in tekrar kaleye dönmesi için çok çalışması gerekti. Genç kaleci Ankaragücü ile  kupa maçı beklerken  bir yanda zirvedeki maç devam ediyor.