Siyah beyazlılar adına 27 yaşındaki stoper Vitor Tormena İstanbul'a geldi

Siyah beyazlılar adına 27 yaşındaki stoper Vitor Tormena İstanbul'a geldi

Brezilyalı Tormena, kısa bir süre önce kulübü Braga'nın Beşiktaş'a taşınması nedeniyle dinlenmeye çekildi. Portekiz, geliştirmeden sonra iki hafta boyunca oyuncuyla sözleşme imzalamadı. Ardından defansın temsilcileri İstanbul'a gitti. Braga takımı , Tormena'nın Beşiktaş'a gitmek istemesinin ardından transfer talebini 6 milyon Euro'dan 4.5 milyon Euro'ya düşürdü.

Beşiktaş futbol takımı , Tormena için 3 milyon Euro'luk teklifte bulunsa da iki taraf arasındaki fark 1.5 milyon Euro'ya indi. Braga ile  sözleşmesi 2024'te sona eren Vito Tormena ve bu sezon Portekiz formasıyla 22 maça çıkan Tormena birer gol kaydetti.

VOLE yorumcusu Serkan Akkoyun, Konyaspor maçı öncesi siyah beyazlıları değerlendiriyor. Konyaspor - Beşiktaş maçına bakacak olursak, Konyaspor futbol takımı son haftalarda çok gol attı. Bu açıdan Beşiktaş için bir değerlendirme maçı olabilir. Fırsatı değerlendirirse, ivme kazanabileceği bir oyun olacak.

Elbette diğer uçta gol atan bir takım var. Konya Spor da gol attı. Ama gözlemlerime göre kalesini pek iyi savunamıyor. Özellikle stoperler ve kaleciler iyi durumda değil. Son 5 maçlarında 10 gol yediler.

Önemli olan Beşiktaş'ın bunu nasıl kendi lehine çevirdiğidir. Weghorst yok. Muhtemelen Cenk'i düz forvet olarak göreceğiz.

Fakat Beşiktaş goller açısından pek umut vadeden bir takım değil. Dünya Kupası'ndan bu yana oynadıkları son 3 maçta 4 gol attılar. Weghorst skoru. Bunlar önemli veriler.

İLHAN PALUT dizilişler arası geçişleri iyi yaptı

Konyaspor'a baktığımda  ilk dikkatimi çeken sağlam bir orta saha olmaları. Aklımızda Hadziahmetovic, Soner ve Çekici var ama burada çok güçlü tartışılabilecek ihtimallerden biri Bruno Paz, belki de aile büyüklüğü denklemini sağlarken 11 yaşından itibaren. Bu sağlam orta saha yapısı sayesinde İlhan Parut, rakibe bakmadan bir dizilişten diğerine çok iyi geçiş yapabiliyor. Özellikle 4-2-3-1'den  4-2-4'te kalmadan 4-4-2'ye geçişi sağlarlar. Tatlandırıyorlar. Bu konuda özellikle marjinal oyuncuların hızı etkili oluyor. Bu şekilde, boşluk yumuşak geçiş sırasında rakibe büyük bir darbe vermeden 4-2-3-1'den 4-4-2'ye ve 4-4-2'den 4-2-3-1'e geçerler.