Seth ve Gedson-Fernandez dün çok iyi oynadılar

Seth ve Gedson-Fernandez dün çok iyi oynadılar

Konyaspor ise özellikle 1-1 yenildikleri ve kazanmaları gereken bir maçta golsüz kaldıkları dönemde yakaladıkları fırsatları değerlendiremedi. Beşiktaş dün ligde galibiyete yaklaşsa da böylesine önemli bir galibiyetle maçı son anda kurtardı. Kolay değil, Konyaspor gibi bir takımı startta 1-0 yeniyorsunuz. Mert Günok, 10 yılda bir böyle bir pozisyonda ayağının dibinde gol yiyerek takımını ilk dakikada yendi. Ardından Beşiktaş muhtemelen yer bulur ama Konyaspor 45. Galibiyeti mühürlemek için bir dakika boyunca mutlak bir golü kaçıramazdı.

İkinci yarı  iki takımın da yerini aldığı bir maç oldu. Ancak bazı ustaca ayak hareketleri Beşiktaş'ı iplerden kurtardı. Son bölümde  Cenk ve Josef de Souza, bitimlere saniyeler kala Tayfur'un içinden çok zekice bir pasla Beşiktaş'ı hayata döndürdü. Ne de olsa Beşiktaş yoluna devam etti. Hakem Abdülkadir Bitigen'i çok beğeniyorum.

Konyaspor'u Beşiktaş karşısında geçen Manchester derbisini futbol keyfi içinde izlerken, kendimi Bodrum'un en güzel yerinde kumsalda parti yapmaya çalışırken hissediyorum. Oyun başlayınca bekçi aniden geldi ve beni o sahilden doğuya servise götürdü! Melt Gürnok son maçlarda Beşiktaş'ın en iyi oyuncusu hatta ligin en iyi yerli kalecisi oldu. Ayaksız bir saniyeliğine vazgeçtiği hedef, askerliğin ilk gününde ideal numaranızdan 2 numara küçük ayakkabıyla koşmak gibi!

Gol yedikten sonra ilk yarıda pozisyon bulmak için Gedson'ın kişisel çabasına güvenen Beşiktaş'ın sezon başında Konya Spor'un toplu bir gücü yoktu ve daha önce 10 top oynadığı 5 maçta mağlup oldu. Ayrıca takımın en iyi kalecilerinden biri olan kaleci Cesic de yok. Yine de Beşiktaş 67'de tüm yolu kırdı ve bu kez Gedson, topuk pası için Cenk Tosun'a kırmızı kart gösterdi.

Seth oyunda kaldı

Bu maçta 56 sayı ile stoper pozisyonuna geçen Seth, Konya Spor'un Cenk'in kalesine yaklaşmasıyla Diouf'un yakın mesafeden yaptığı şutları iki kez bloke ederek bu maçın golü oldu. top Beşiktaş'ta. Joseph'in son anda attığı gol hayat öpücüğü, kolektif mutluluk, askerlerin gole yetindiği zamanları anımsatması, oyuncuların özverisini ve arzusunu gösteriyor.