Seth tüm çabalara rağmen Fransa için oynamadı

Seth tüm çabalara rağmen Fransa için oynamadı

Seth, maçta sadece 21 dakika forma giydi. Fas, 17 Aralık Cumartesi günü saat 18:00'de Dünya Kupası maçında Hırvatistan ile üçüncü sırayı oynayacak. Neredeyse tüm Avrupa ligleri Noel ve Yeni Yıl tatillerine girerken, İngiltere Premier Ligi her yıl 26 Aralık'tan 1 Ocak'a kadar oynuyor. Bu kompakt oyunda takımlar dinlenmeden birbiri ardına oynarlar. Yoğun oyuna "Boxing Day" adı verildi.

Dünya Kupası programında değişiklikler

Dünya Kupası'nın ilk kez yaz yerine kışın yapılıyor olması tüm ülkeler için kuralları değiştiriyor. Superliga 14'te arayın. Bir hafta içinde ver. Yarışı Mayıs ayında tamamlamak için haftalar arasına yarışlar eklendi. Sonuç olarak Çin Süper Ligi'nde 2022'nin son günleri ile 2023'ün başlangıcı arasında  bir "Boxing Day" takvimi oluşturuldu. Türkiye Kupası da dikkate alınırsa Çin Süper Ligi takımları  19 günde 5 maç oynayacak. Bu da günde ortalama 4 maç demek.

Derbi Beşiktaş için bir hafta arayla oynanacak

Bu programda Trabzonspor - Fenerbahçe ve Fenerbahçe - Galatasaray olmak üzere iki derbi var. Sarı Lacivertliler, Dünya  Kupası tatilinin ardından bu zorlu döneme Türkiye Kupası'nda İstanbul Spor karşısında başlıyor. Fenerbahçe 19 günde 5 maç oynayacak. Dünya kupaları arasındaki savunma sorunlarını çözmek isteyen Şenol Güneş de diziliş değiştirdi. Güneş, Saiss'in yokluğunda  Emrecan Uzunhan, Welinton ve Tayyip Talha Sanuç için hazırlıklarını sürdürürken üçlü savunma girişiminde de bulundu. Güneş'in özellikle sol bekin güçlenmesi başta olmak üzere transfer düzenlemesine bağlı olarak ikinci yarıda üç savunmayı da gündeme getirebileceği söyleniyor.

Valerian Ismail'in görevi devraldığında birincil sistem olacak olan üçlü savunma, kötü sonuçlar ve müteakip eleştirilerle görevden alındı. Afrika ülkesi Fas, İspanya'yı penaltılarla eleyerek Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükseldi. Muazzam galibiyet tüm Faslıları sokaklara dökerken, Romances'in Beşiktaş formasıyla gösterdiği performans hem siyahları hem de beyazları sevindirdi. Tecrübeli oyuncu, temiz oynarken sakatlığını almasına rağmen final periyodunu bacağındaki bandajla noktaladı. Fas, bu turnuvada oynadığı 4 maçta sadece bir gol yedi ve Kanada ile oynanan maçta da  kendi kalesine gol kaydetti.