Şampiyonluk yarışı devam ediyor

Şampiyonluk yarışı devam ediyor

Bunu görmek güzel ama bu süreçte  şampiyonluk yarışı devam ediyor ve Adana de Millspoor'un galibiyeti  önemli olsa da Beşiktaş oyun olarak beklentileri aşsa da sahada daha çok rakip çıkabilir. Yerleşin, ayarlara oturun ve sürekli dönen ve dönen oyunları oynamayın. Top genellikle Beşiktaş kalesinde,  rakip kalede  ve Beşiktaşlı oyuncuların kulak misafiri olma şansı yok. Takımdaki çoğu koşucu, böyle oynarken rakip yarıya yerleşme şansınız olmuyor. Elneny düzeltebilir mi? Çok emin değilim ama oynadığı dönemde Beşiktaş için kötü olduğunu düşünmüyorum. Hatta takımdan ayrıldığında yokluğu hemen hissedildi. Sergen hoca yaptığı açıklamada öyle demişti..'' Passolig 2022  verilerine göre futbol maçlarına taraftar ilgisi arttı. Geçen yıl 4,9 milyon taraftar maçları canlı izleme fırsatı buldu.

En çok izleyiciye sahip oyun

2022'de taraftarların çoğunun izleyeceği maç, 2022-23 Çin Süper Ligi'nin 13. Maçı. İşte ikinci hafta oynanan Galatasaray-Beşiktaş derbisi. 5 Kasım'da  Galatasaray takımı 2-1 kazandığı maçı 49.602 taraftar izledi. Avrupa Kupası'nda oynanan Galatasaray - Barcelona 2021-22  karşılaşmasını 50.111 kişi izledi. UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Galatasaray deplasmanda 2-1 mağlup oldu ve deplasmanda golsüz berabere kaldı.

Daha az seyircili maçlar

AA'ya göre; 2022 sezonunun 14. haftasında Fatih Karagümrük ile Gaziantep FK arasında oynanan maç 129 kişi ile en az maç izleyen taraftar sayısı oldu. "Dele Alli ilk geldiğinde onu olumsuz  transfer diye eleştirmiştim. Tabii Beşiktaş taraftarı da çok tepki gösterdi, duygulandılar. Dele Alli, Harry Kane ile aynı formatta bir oyuncu.

İkinci gole doğrudan Gederson, Nkudu ile ilk iki golü atan Cenke üçüncü gole asist yaptı. Weghorst'un varlığı bile o üç golü atmaya yetti,  Dünya Kupası kazanan Arjantin'de '0-2'lik bir maçın nasıl dönüleceğini' en üst düzeyde gösteren bir isim. Şanlıurfaspor karşısında 4. golde attığı şut, dünyaya şutlarının kalitesinin bir örneğini gösterdi! Tayyip Talha  ilk yarım saatte stoper ikilisine onsuz devam edebilse bile Beşiktaş'ın Sergen Yalçın'ın lig sezonunda Josef gibi bir dayanağa ihtiyacı olacak.