Real Madrid 2-2 Valencia maçının sonucu özeti!Real Madrid şokta!

Real Madrid 2-2 Valencia maçının sonucu özeti!Real Madrid şokta!
Real Madrid 2-2 Valencia maçının sonucu özeti!Real Madrid şokta!Valencia ile berabere kalan Real Madrid, şampiyonluk yolunda büyük yara aldı.
 Real Madrid 2-2 Valencia maçının sonucu özeti!Real Madrid şokta!Valencia ile berabere kalan Real Madrid, şampiyonluk yolunda büyük yara aldı.

İspanya La Liga 36. hafta karşılaşmasında lider Barcelona'nın en yakın takipçisi Real Madrid, sahasında Valencia'ya 2-2 berabere kalarak şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı. Bu sonuçla Real Madrid ile lider Barcelona arasındaki puan farkı son 2 haftaya girilirken 4'e çıktı.

Ronaldo penaltı kaçırdı

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan konuk ekip Valencia, 19. dakikada Alcacer ve 25. dakikada Javi Fuego'nun golleriyle 2-0 öne geçti. 45. dakikada Gava'nın ceza sahasında Bale'i düşürmesi sonrası verilen penaltıyı Cristiano Ronaldo kullanırken, Portekizli futbolcunun şutunda kaleci Diego Alves güzel bir kurtarışla takıma lehine skor avantajını korudu. İlk yarı Valencia'nın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, ikinci yarıya defansta Arbeloa ve Coentrao'nun yerine Carvajal ve Marcelo'yu alarak başladı. 55. dakikada Pepe ve 83. dakikada Isco'nun golleri ile skora eşitliği getiren Real Madrid, girdiği çok sayıdaki gol pozisyonundan yararlanamadı. Valencia'nın kalecisi Diego Alves'in yıldızlaştığı maç 2-2 bitti.
Real Madrid, 84. dakikada Isco ile eşitliği yakaladı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşma 2-2 sona erdi. Bu sonuçla Real Madrid puanını 86'ya yükseltti ancak haftayı galibiyet ile kapatan lider Barcelona ile arasındaki puan farkı son iki haftaya girerken 4 puana çıktı.

Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmayı hedefleyen Valencia ise puanını 73'e çıkardı.

Grev olmazsa Barcelona...

İspanya Futbol Federasyonu ve İspanyol Futbolcular Derneği'nin 16 Mayıs'tan itibaren İspanya'da tüm futbol müsabakalarında süresiz greve gitme kararları halen geçerliliğini korurken, yürütülen müzakereler sonrasında gelecek günlerde grevin kaldırılması halinde La Liga'da 37. haftasında Atletico Madrid-Barcelona, Espanyol-Real Madrid maçları oynanacak. Gelecek hafta Barcelona'nın galibiyeti ya da Real Madrid'in olası puan kaybında La Liga şampiyonu Barcelona olacak.

Real'da Kroos şoku

Bu arada maçın 23. dakikasında Valencia'dan Andre Gomes ile girdiği pozisyonda sakatlanan Real Madrid'in Alman futbolcusu Toni Kroos oyuna devam edemedi ve yerini İllarramendi'ye bıraktı. Kroos'un 13 Mayıs Çarşamba günü Juventus'a karşı oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında forma giymesi zora girdi.