Pekin Kış Olimpiyat Oyunları

Pekin Kış Olimpiyat Oyunları
Ulusal Futbol Ligi Eleme Maçlarının en heyecanlı maçlarından sonra, spor taraftarlarının dikkati dağıldı ve bu durumun değişmesi gerekiyor. Çok yakında Pekin Kış Olimpiyat Oyunları başlayacak

Olimpik oyunların tarihi

Siyasi krize ve Koronavirüs ile kötüleşen duruma rağmen Pekin olimpiyat tarihini onayladı ve 2022 kışında Olimpiyat Oyunlarının olacağını açıkladı. ABD'li yetkililer, bu yılki oyunlarda yer almayacaklarını ancak Amerikalı sporcuların yine de olimpiyatlardaki yerlerini alacaklarını belirtti. Türk sporcular da olimpiyatlarda yer alacak.

Türkiye'yi 6 sporcu temsil edecek. Sporculardan beşi kayak alanından katılacak. Fatih Arda sıçrama tahtasından atlayışlara katılacak. Türk takımının yalnızca geçmiş başarılı sporculardan oluştuğunu belirtmek isterim.

Türk sporcuların maçlara katılacağı haberi taraftarları çok sevindirdi. Bazı izleyiciler, sadece izlemekle yetinmez aynı zamanda bahislerde bulunur. kullanabilir ve ilk bahsinizi favori takımınıza veya oyuncunuza yapabilirsiniz.

Türk sporcular Türkiye kayak federasyonu başkanı Ali'yi kutladı ve başarılar diledi. Konuşmasında, katılımcıların seçim aşamalarından bahsederek, sporculara başarılar diledi ve yardım ve destekleri için Türkiye Cumhurbaşkanı ile Gençlik ve Spor Bakanı'na teşekkür etti.

Olimpiyatlar ne zaman başlayacak?

2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nın resmi açılış töreninin 4 Şubat Cuma günü yapılması planlanıyor. Ancak, Olimpiyat ile ilgili etkinlikler daha erken başlayacak. Yani 2 Şubat'ta erkekler ve kadınlar arasında artistik patinaj yarışmaları gerçekleşecek.

Pekin ile eyaletler arasındaki saat farkının 5 saat olduğunu hatırlamakta fayda var.

Bu gerçek, Türk sporcuların akşam oynayacağı maçı izleme sürecini zorlaştırıyor. Ancak sabahları ve öğlen saatlerinde geçen oyunları izleme oyununu çok basitleştirir.

Ayrıca Çin'in ilk kez Kış Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yaptığını da eklemek istiyorum. 2008'de Çin'de Yaz Olimpiyat Oyunları yapıldı, ardından Çinliler muhteşem bir keşifle tüm dünyayı şaşırttı. Bu yıl ne bekleyeceğimiz belli olacak.