İkinci bölümde bir maç daha

İkinci bölümde bir maç daha

45 saniyelik dakikalarda ise bambaşka ve ilginç bir mücadeleye tanık olduk. Beşiktaş'ın beraberliği sonrası sokakta oynayan çocuklar gibi 'şuta ateş eden kazanır' anlayışına dönüşen bir oyun vardı. Açık yer bulacağını bilen İlhan Palut; Muhammet-Çeçiçi'nin değişikliği ile aradığı fırsatı yakaladı. 55. dakikada Beşiktaş iki oyuncu değişikliği yaptı ve Seth sağdan geri geldi. İlk kez bir takımın 90 dakikalık oyun alanında bu kadar çok oyuncu kalıbını, sistemini ve pozisyonunu değiştirdiğini görüyorum.Beşiktaş, Gedson'ın harika backheel pası ve Cenk'in yerine geçmesiyle beraberliği mühürledi. Bu noktadan sonra oyun karşılıklı olarak kopuk Rus ruletine dönüşür.

BEŞİKTAŞ'IN EN İYİSİ GEDSON

Beşiktaş'ın golüne rağmen Konyaspor, Bitic, Cekic ve Murić önderliğinde bir hücum taktiği uygulamayı başardı ve pozisyon buldu. Josef, maçın uzatma dakikalarında attığı golle galibiyete imza attı ve Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışında yenilgiyi kabul etmesine yol açabilecek bir mağlubiyetten kaçındı.

Bunu yaparken Konya Şampiyonası adına çıkaracağı fişi  tekrar taktı. Beşiktaş'ın en iyi oyuncusu, bulunduğu tüm pozisyonlarda çok iyi performans gösteren Gedson Fernandes.

Konya ligin en zorlu deplasmanlarından biri, dün Beşiktaş 1-0 başladı, Mert Günok daha ilk dakika bitmeden ayağının altından bir gol kaçırdı. Saiss, Tayyip Talha ve Welinton'ı grupta bir arada görünce, "Acaba Beşiktaş 3-4-3'lü savunma üçlüsü mü oynuyor?" diye düşündük ama Faslı stoper orta sahada defansın önünde görev yaptı.

İkinci yarıda Güneş Bey stoper pozisyonuna geçti ve Seth'in her iki alanda da mükemmele yakın olduğunu gördük. İlk yarıda topa sahip olan ancak rakip ceza sahası içinde fark yaratamayan Beşiktaş, ikinci yarıda Mohamed'in yerine İlhan Parut'un orta sahaya baskı yapmasıyla oyunun kontrolünü Konyaspor'a kaptırdı. Şenol Güneş, Welinton'ı nakavt edip Tayfur'u sağdan yere indiriyor; hamlesi Seth'i stopere getirerek dengeyi değiştiriyor. Raymond yerine Ncudu'nun oyunu tam bir karmaşaydı ve onun döneminde de siyah beyazlı takımlar bir sıra yükseldi. Ancak Beşiktaş cesaret ettiği yerde bu kadar yüksekte olduğu için Konyaspor'u kalesinde geniş alanlar  ve  büyük tehlikelerle baş başa bıraktı.