Iç işleyişine ve müdahale bölgesine sahip değiller

Iç işleyişine ve müdahale bölgesine sahip değiller

Türkiye algısı değişebilir ama somut adım atamazlar. Sorumluluk tamamen TFF'de! Galatasaray maçından görüntüler izlerken, bu konuşmaların VAR odasına ait olduğuna inanmak istemiyorum. Ne kadar rahat bir yorum; sanki profesyonellerin çalıştığı VAR odasına  değil de birkaç taraftarın ofsayt konuşmasına aitmiş gibi. Ofsayt olmadığı bir ortamda profesyonellerin VAR odasında hakemi incelemeye davet etme, ofsayt kuralını ihlal eden açıklamalar yapma ve bu pozisyondan ofsayt kararı verme kararından çok uzağız.

Sarı kart net değil

Beşiktaş maçının görüntülerini izlerken, "VAR nasıl bir pozisyon kontrol eder ve gözlemler" diye sordum. Bu soruya örnek teşkil edebilecek bir uygulama  gördüm. Sarı kartın hatalı olmasına rağmen VAR, hakemi Serkan Tokat'ın pozisyonunu incelemeye davet ederek pozisyona doğru baktı ve "Size bağlı!" Göğsünde FIFA rozeti bulunan Atilla Karaoğlan'ın iki gün sonra ekranda bu pozisyonu görmesi ve sarı kart vermesi bana akıl almaz geldi. Yayınlanan bu rekorların iki konusu Erkan Özdamar ve Atilla Kararoğlan, MHK tarafından hakemin "mareşal unvanına" layık görüldü ve FIFA rozeti taktı. MHK, iki gün önce 'en iyi hakemim' dediği iki isme övgüde bulunarak, 'Görevde fazla kalmayacağım! Taç giydi. İki gün önce "Bu hakemler benim en iyi hakemlerim" diyen  aynı MHK, "Bu hakemler başarılı değil ve onlara uzun süre maç vermeyeceğim!" MHK da aynısını söyledi!

Dün futbol gündemine bomba gibi düşen VAR rekorunun kamera arkası paylaşımı devam ediyor. Sivasspor-Galatasaray maçına ilişkin tartışmalı kararın VAR tarafından kaydedilen bir yayının arkasından gelen Whatsapp bildirimi sesi tartışma yarattı. Bu konuyla ilgili bir açıklama var. TFF ile yayıncı kuruluş arasında oynanan ve tartışmalı hakem hatalarının yer aldığı iki maçın VAR kayıtlarının dün açıklanması futbol dünyasını şoke etti. Sivasspor - Galatasaray maçında ev sahibi takımın golünün iptal edilmesi ve Gaziantep FK - Beşiktaş maçında Nkoudou'ya verilen sarı kartın yeri gündeme bomba gibi düştü. Premier Lig'in 16. haftasında  Sivasspor - Galatasaray karşılaşmasının tartışmalı pozisyonuna ilişkin VAR dosyasında tartışmalı bir konu daha ortaya çıktı.