Gürpınar'da futbol turnuvasına güzel kapanış

Gürpınar'da futbol turnuvasına güzel kapanış
Gürpınar Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel futbol turnuvası şampiyonası görkemli kapanışla belli oldu. 

Gürpark Millet Bahçesinde turnuvaya katılan tüm sporcuların birlikte kahvaltı yapmasıyla başlayan program daha sonra kort tenisi ve futbol okulu kurslarının açılışıyla devam etti.

Final maçı öncesi düzenlenen gösteri maçında Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı ve Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ında ter döktüğü Kaymakamlık ve Belediye müsabakası heyecanı yaşandı.

Gürpınar Stadında düzenlenen turnuvanın finalinde ise Tutmaçspor ve Arkboyuspor karşılaştı.

Tutmaçsporu penaltılarda 8-7 yenen Arkboyuspor 2021 mahalleler arası futbol turnuvasının şampiyonu oldu.

Yoğun katılımın olduğu final maçının ardından Arkboyuspor futbolcuları şampiyonluk kutlaması yaptı.

Etkinlik alanında konuşma yapan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, turnuvanın mahalleler arası dostluğu, kardeşliği, birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirtti.

Bu tür sportif organizasyonları gençlerle buluşturmanın memnuniyetini yaşadığını kaydeden Başkan Tanış, “Geliştirdiğimiz projeler ile her fırsatta gençlerimizin yanında olmanın gayreti içerisindeyiz. Özellikle gençlerimizi bir arada tutacak bu tür sportif çalışmalara ayrı bir önem veriyoruz.  Bu anlamda da etkinliklerimizin artırarak devam etmesini sağlayacağız.  Bununla beraber gençlerimizin istihdamına katkı sağlamak amacıyla fabrika kurarken bir yandan da modern spor tesisleri ile ilçemize yeni eserler kazandırıyoruz. Benim nazarımda turnuvaya katılan tüm takımlar şampiyondur. Her birinizi tebrik ediyorum” dedi.

Turnuvanın ikinci Tutmaçspor olurken üçüncü takım ise Koyunyatağı Gençlikspor oldu.

Final müsabakasına Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Gevaş Kaymakamı Hamit Genç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Samet Ali Kılıçoğlu, İlçe Emniyet Amiri Ömer Uslu, AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Taha Güngör, Gürpınar Belediyesi Meclis Üyeleri, Gürpınar Ziraat Odası Başkanı Faruk Şamiloğlu, TFF Bölge Müdürü Cengiz Polater, ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç ve çok sayıda taraftar katıldı.