G.Saray Başkan adayı Dursun Özbek'ten Ibrahimovic açıklaması

G.Saray Başkan adayı Dursun Özbek'ten Ibrahimovic açıklaması
G.Saray Başkan adayı Dursun Özbek'ten Ibrahimovic açıklaması..Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Özbek'ten önemli açıklamalar geldi.
 G.Saray Başkan adayı Dursun Özbek'ten Ibrahimovic açıklaması..Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Özbek'ten önemli açıklamalar geldi.

Galatasaray Kulübü'nün 23 Mayıs'ta yapılacak seçimli olağan genel kurulunda başkanlığa aday olan ve mevcut yönetimde başkan yardımcılığı görevini üstlenen Dursun Özbek, Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olacaklarını savundu.
Özbek, Süper Lig'de şampiyonluk yarışının heyecanlı geçtiğini vurgulayarak, "Ligde çok heyecanlı bir yarış olduğu doğru.
Sonunda biz şampiyon olacağız" dedi.

Şampiyonluk yarışındaki heyecanı fazlasıyla yaşadığını anlatan Özbek, şu ifadeleri kullandı:
"Bence keyifli de geçiyor. Her hafta lider değişiyor. Her hafta yeni ufuklar açılıyor. Yaptığımız işlerde, geldiğimiz pozisyon itibarıyla yönetim kurulundaki bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Onlar da büyük özveriyle çalışıyorlar. Bu yönetimin içinde olmanın gururunu taşıyorum. Bir yönetimde deneyimli, deneyimsiz olmanın nasıl yorumlanması gerektiğini bugün Galatasaray'ın durumuna bakarak görebilirsiniz. Dolayısıyla insanların, biraz yapılan işlere bakarak değerlendirmelerinde fayda var."
- Hamzaoğlu ile devam

Dursun Özbek, yönetime seçildikleri durumunda futbol takımı teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ile yollarına devam edeceklerini söyledi.

Hamzaoğlu'nun Galatasaray'ın bağrından çıkan bir isim olduğunu dile getiren Özbek, "Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'a hizmet etme aşkıyla yanan bir kardeşim. Çok eskiden beri tanıyorum. Zaten göreve biz getirdik. Ona güvendiğimizden ve ne derece Galatasaraylı olduğunu bildiğimizden dolayı göreve getirdik. Eğer genel kurul bana yönetme yetkisini verirse,

Hamzaoğlu yine benim antrenörüm olacak" diye konuştu.

- "Ibrahimovic ile ilgili bir tasarrufum ve düşüncem yok"
Galatasaray Kulübü'nün başkan adayı Özbek, seçildiği takdirde Zlatan Ibrahimovic'i transfer edeceklerine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını, İsveçli yıldız futbolcuyla ilgili herhangi bir tasarruflarının olmadığını açıkladı.
Ibrahimovic'in önemli bir futbolcu olduğunu anlatan Özbek, şunları kaydetti:
"Ibrahimovic ile ilgili söylentiler benim söylemim değil. Medya gıyaben bunu yazıyor. Ben böyle bir söylem içinde bulunmadım. Özellikle şu kritik dönemde böyle bir söylem içine girmenin ne kadar yanlış olacağının farkındayım. Öyle bir tasarrufum ve düşüncem yok. Elbette Zlatan Ibrahimovic çok önemli bir isim. Galatasaray Kulübü benzer yıldızları daha önce de takımda oynatmıştır. Fakat bu, bugünün işi değil. Biz şu anda şampiyonluk yarışındayız. Sadece şampiyonluğa odaklanmışız. Dördüncü yıldızdan başka bir şey düşünmüyoruz. Onun için çalışıyoruz. Transfer işi seçildikten sonraki işler. Bu manada ne bir söylemim ne de bir yorumum var. Bunu yakıştırmışlar ve bu şekilde yazmışlar."
- "Türkiye'nin en güçlü takımlarını kuracağız"

Dursun Özbek, Galatasaray'ın bir spor kulübü olduğunu ve bünyesinde birçok branşta spor yapıldığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hangi branşta olursa olsun, Galatasaray markasıyla sahaya çıkacak takımın şampiyonluktan başka bir düşüncesi olamaz. Kulübün bugüne kadarki gelişimi de böyledir. Hiç kimsenin, yönetimin bunun aksini düşünmeye ya da bunun aksini yapmaya gücü yetmez. Hakkı da yok. İyi yönetildiği takdirde Galatasaray'ın mali tablosunda herhangi bir zorluk olmaz. Bundan kimse endişe etmesin. Önümüzdeki sezon gerek amatör branşlarda gerek de futbolda kuracağımız takımlar yine Türkiye'nin en güçlü, şampiyonluğun en yakın adayı olacaktır. Bunun aksini düşünen yönetici olamaz. Göreve geldiğimizden beri yaptığımız işler bunun göstergesi."

Özbek, Galatasaray felsefesinde her zaman şampiyonluğun esas olduğunu belirtirken, sözlerine şöyle devam etti:

"Elde edilecek başarılardaki gelirin çok yüksekliği nedeniyle şampiyon olunması gerektiğini söylemek doğru olmaz. Galatasaray markasıyla girdiğiniz her yerde şampiyon olmak zorundasınız. Düşünün ki geçmişte böyle olanaklar yoktu ama Galatasaray yine şampiyondu veya şampiyonluğun en büyük adayıydı. Elbette ki şampiyonluk sonrası elde edilecek mali olanaklar çok güzel ama Galatarasay felsefesinde her zaman için şampiyonluk esastır."

- "Ataman için tasarrufumuz belli"

Dursun Özbek, yönetime gelmeleri durumunda Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'la ilgili tasarruflarının da belli olduğunu söyledi.

Ataman'ın çok iyi bir Galatasaraylı olduğunu ve kendisiyle iyi ilişkileri bulunduğunu aktaran Özbek, "Eğer biz göreve gelirsek tasarrufumuz belli. Şu anda birlikte çok iyi çalışıyoruz ve çok iyi bir iletişimimiz var. Seçilmemiz durumunda basketbol şubesi için ne yapacağımız belli" diye konuştu.

Basketbol şubesi için bütçelerini yaptıklarını anlatan sarı-kırmızılı başkan adayı, şöyle konuştu:

"Basketbolda yine başarı odaklı bir Galatasaray var. THY Avrupa Ligi'ne katılacak ve şampiyonluk için mücadele edecek bir takımın yapısını kuruyoruz. Bunu yaparken bir mali disiplini de beraberinde getiriyoruz. Biz gördük ki, bu disiplini sağladığımız takdirde hiç zorluk çekmeden zirveye oynayacak bir takım yapmak mümkün. Bunu Ergin Ataman'la paylaştık. Şu konuda endişe olmasın. Galatasaray bugüne kadar hangi konseptle takımlarını oluşturmuşsa, bundan sonra da aynı şekilde, hatta bir basamak yukarıda kadro oluşturacaktır. Gelişimin, yeni yönetimlerin, farklılıkların gelmesi bunu gerektirir."

- "Başarı odaklı bir insanım"

Dursun Özbek, Galatasaray'ı her alanda daha yukarılara taşımak için mücadele vereceğini vurgularken, "Benden önceki yönetimin yaptığı ile yetinmem. Onu bir üst platforma taşımak için elimden geleni yapacağım. Eğer seçilirsek, birinci günden itibaren aktivitelerimizle ve yatırımlarımızla bunu göreceksiniz" ifadelerini kullandı.
Bugün için sadece vaatlerde bulunduklarını anlatan Özbek, "Ben, karakterim itibarıyla başarı odaklı bir insanım. Yapamayacağım şeyi hayatta telaffuz etmem. Eğer genel kurul üyeleri bize bu görevi verirlerse, şundan emin olsunlar ki ağzımdan çıkan lafın arkasındayım. Her söylediğim laf gerçeğe dönecektir" şeklinde görüş belirtti.

- "İlk icraatlarımdan biri, stadın çatısını kapatmak olacak"

Dursun Özbek, göreve getirilmesi durumunda ilk icraatlarından biri olarak Türk Telekom Arena'nın çatısını kapatacaklarını söyledi.

Bu konuda çalışmaları olduğunu anlatan Özbek, şunları söyledi:

"Aşağı yukarı 10 milyon avro yatırım gerektiriyor ve finansmanı da hazır. Finansçılarla görüştüm ve 10 yıl vadeli böyle bir kaynağımız hazır. Bu orta vadeli bir yatırım. Mevcut dönemin içine sıkıştıramadık. Bu dönem sadece otelin inşası ile ilgili çalışıyoruz. Eğer seçilirsek, ilk yapacağımız işlerden bir tanesi stadın üzerini kapatmak olacak. Çünkü Spor Genel Müdürlüğü'ne bunu taahhüt etmişiz ve gerekli para da bize verilmiş. Ancak o parayı başka maksatla kullanmışız. Bunu gerçekleştirip, stadın üst kullanım hakkını kapsayan irtifak tapusunu almak istiyoruz. Bu alındığı takdirde, 300-350 milyon dolarlık bir tesis orası ve gücümüze ilave bir güç katacaktır. Bu bir teminat niteliğindedir. Galatasaray bu tapuyu almak zorunda. Seçimi kazandığımız takdirde çatının kapatılması için derhal harekete geçeceğim."
Sarı-kırmızılı kulübün başkan adayı, Galatasaray taraftarlarının büyük ulaşım sıkıntı yaşamasına neden olan metro konusunda da görüşlerini şöyle aktardı:

"Metrodan muzdaribiz. Taraftarlarımız çok eziyet çekiyor ve ben onlara özellikle teşekkür ediyorum. O kadar eziyet çekerek takımlarına destek veriyorlar. Emekleri çok büyük. Metro kısa sürede açılacak ve yeni sezona başlarken yüksek ihtimalle aktif durumda olacak. Ayrıca stadın aşağı tarafından Cendere Yolu da bağlanacak. Aşağıdan yukarıya bir füniküler hattı devreye girecek. Metro ile Cendere Yolu arasındaki bağlantı gerçekleşecek. Bu ulaşım açısından önemli bir durum.
Böylece stadımız önümüzdeki dönemde çok farklı bir konumda olacak."

Öte yandan, şampiyonluk yarışında girilen kritik dönemde Galatasaray taraftarlarının desteklerini devam ettirmesini isteyen Özbek, "Bu enerji ve kuvvet esirgenmesin. Son maçlarımızı 50 bin kişiye oynamak istiyoruz. Çok önemli bir başarı öyküsüne tanıklık etmiş alacaklar" diyerek sözlerini tamamladı.