Gerçekler düşünüldüğünde şaka gibi görünen noktalarda Beşiktaş da çok geride değil

Gerçekler düşünüldüğünde şaka gibi görünen noktalarda Beşiktaş da çok geride değil

Gedson Fernades açık ara en iyi oyuncunuz, onu haftalarca dışarıda tuttunuz, Masuaku en önemli bekiniz, bu oyuncuya ilk operasyonunu verdiniz. Cenk aylardır kullanılmıyor yani  bir takım yapısı, nereye koysanız sizin elinizde... Ayrıca Mert Günok bu konuda Ersin Destanoğlu'nun önünde bence.

Burada çok az oyuncu etkili bir şekilde kullanılıyor, planlar hep Ghezzal'a göre yapılıyor, Ghezzal'ın varlığı biraz taktiksel tembellik yaratıyor. Yaratıcı bir aktör olduklarında herkes otomatik olarak Ghezzal üzerinde çalışır ve Ghezzal olmadığında bir üretkenlik sıkışıklığı yaratır. Gedson aylardır oynamadı, Masuaku bir kez oynadı ve oynamadı, bu sadece saçmalık. Belki o zaman Beşiktaş  çok farklı olur, iki beraberlik almamak elde değil.

Örneğin Gedson'ın üst üste oynadığı sıralamada Valerian Ismail şimdiden Hatay maçını kaybeder mi? Bu arada kullanılmayan bir isim daha var Muleka. Belki bir sonraki  keşif Muleka'dır. Aslında N'Koudou'dan daha iyi, en azından Muleka biraz daha sağlıklı. Ben olsam zamanımı Nkudu'ya verirdim, Muleka'ya verirdim. Sol forvet daha iyi olsaydı, daha iyi bir santrafor olabilirdi ama Beşiktaş seviyesinde, Beşiktaş'ın rekabet gücü kanat  oyuncularına daha fazla alan sağladı. Weghorst ile ortada oynamanız gerekiyor ve kanatlarda daha fazla yer bulabiliyorsunuz. Kanat pozisyonunda Kasımpaşa ile bulduğu zemini bulan Muleka, topla da arası iyiydi. Larin'den daha iyi bir oyuncu. Larin'e göre, daha iyi top kontrolüne sahip, çok yönlü bir oyuncu. Larin kadar, hatta daha fazla sezgileri var.

Ben Muleka'ya bağlıyım. Nkudu çok net, kaç sezon burada olacağı çok net, bazı maçlarda garipti, örneğin Hatay'a karşı ama bunun dışında gerçekten iyi bir kolaylaştırıcı olacak. Mevcut kadroya göre Muleka, Cenk, Weghorst  on numara gelene kadar 4-4-2 olacak, başka bir şey yok, sayılmazlar. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor ve Adana Demirspor'a 100 bin TL, Galatasaray ve MKE Ankaragücü'ne 56 bin TL para cezası verdi.BEŞİKTAŞ A.Ş.-ADANA DEMİRSPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig maçında taraftarlardan gelen çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 53/3 FDT.