Gençlere Yatırım Arttı

Gençlere Yatırım Arttı
Yurt dışına oyuncu satışında elde edilen gelirler arttıkça gençlere yatırım ve alt yapılara ödenekler arttı. Futbolcular Derneği sayesinde artık oyuncu havuzunda biriken oyuncular yerine takımlara yerleşip kadroda şans bulan oyuncuların sayısı arttı.

Yurt dışındaki menajerlerin ilgileri ülkemizde oynayan ve takımları tarafından şans bulamayan gençler için bazı projeler sunması çok büyük fırsat. Oyuncuların yurt dışında forma şansı bulmasından dolayı ülkemizde yetişen gençlerin yatırımlarının artmasıyla ülkemizde forma şansı bulması aynı oranda artmıştır. Transfer piyasasında bu artışlar ülkemizin gelir kaynağı olarak görülse de genç oyuncularımızın forma şansı yakalaması için önemli bir gelişmedir.

Gençlere Yatırım Arttı

Ülkemizde genç futbolcuların çok önemli bir yere sahip olması üzerine artık takımlarda genç oyuncuların daha fazla forma şansı bulduğu gözlemleniyor. Fenerbahçe takımı genç isimler ve tecrübeli oyunculardan oluşan kadrosu sayesinde genç oyuncuların daha kaliteli oyun oynamasını sağlıyor. Altay Bayındır henüz 21 yaşında Fenerbahçe kalecisi olarak maçlara başlarken, Ferdi Kadıoğlu 18 yaşında sağ kanadın sahibi olarak görüldüğü zamanlar olmuştu.Ülkemizin her takımında genç futbolcular zaman zaman forma şansı bularak sahaya performans sergileme fırsatı buluyorlar. Milli takım tecrübesi olan olmayan her futbolcu için ulusal arenada kendilerini gösterme şansları bulunmaktadır. Oyun taktik sistemleri gençleri üzerine değil, gençleri oyun sistemine göre oynatma kararı üzerine ülkemizde gençler daha fazla forma şansı bulurdu.