Geçen sezonu ilk ikinin haricinde tamamlayan Eczacıbaşı, yeni sezonda durdurulamıyor

Geçen sezonu ilk ikinin haricinde tamamlayan Eczacıbaşı, yeni sezonda durdurulamıyor

10 haftalık süreçte Fenerbahçe Opet, Galatasaray , Vakıfbank, THY benzer biçimde şampiyonluk adaylarıyla karşılaşan Eczacıbaşı tüm mücadeleleri kazanırken bir tek 1 set yitirdi. Eczacıbaşı’nda Simge Aköz ile kaptanlığı paylaşan Tijana Boskovic beklendiği benzer biçimde ekibi sırtlayan isim oldu. Sırbistan’ın VNL kadrosunda yer almayan ve dinlenen yıldız pasör çaprazı, ülkesinin Dünya Şampiyonası’nda şampiyonluk yaşamasında mühim rol oynadı. Boskovic turnuvanın MVP’si seçilirken bunu iki kez üst üste başarmış oldu.

Boskovic, Sudan Ligi'nde maç başına ortalama 6,78 sayı ile lider durumda. Sırp yıldız, 6.52 statla Vakıf Bank'ın yeni transferi Egon'u takip ediyor. Dijital Kral Payne Kelsie Danielle Payne, Insurance Shop için 241'de Puan tahtasında lider. THY'nin Kandalı pasörü Kiera Renee Van Ryk ve Galatasaray'ın yıldızı Anthi 212'şer sayıyla maçı izledi.

ARINA 'ACE' FEDOROVTSEVA

Ligin en iyi garsonu Fenerbahçe Opel'in Rus golcüsü Arina Fedorotseva. 18 yaşındaki voleybolcu, çıktığı 31 sette toplam 21 ace yakaladı. Diğer en iyi oyuncular ise Galatasaray'da 15 puanı bulunan Mina Povic ve Bolubele Diespoor'da forma giyen Dixente Tori Elsi.

ZEHRA Güneş Duvarı

Sultans of Net'te kaptanlar Eda Erdem ve Ebrar Karakurt ile çok iyi bir blok savunması kuran Zehra Güneş, Vakıf Bank'ta bunu sürdürdü. 10 hafta sonunda toplam 30 blok yapan Zehra Güneş, set başına ortalama 1.2 blok yapıyor. Galatasaray forması giyen Ayçin Akyol, 29 ile ligde en çok bloke edilen ikinci şut sahibi. Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Aslı Karaçi ise 28'er kez forma giydi.

Ligdeki en iyi kombinasyon bu

TVF istatistiklerine göre sezonun en iyi oyuncuları libero Melis Yılmaz, orta saha İlayda Tayyare ve Mina Popovic, forvetler Arina ve Anthi, pasör Cansu Özbay ve pasör  Tijana Boskovic oldu. Yedekler pasör Elif Şahin, orta saha oyuncuları Zehra Güneş, Dixon ve Van Ryk. Dünya Kupası tatilinde Antalya Belek Turizm Merkezi'nde çalışmaya devam eden Başakşehir, hazırlık maçında  Ligue 1 ekiplerinden Toulouse ile karşı karşıya geldi.