Fenerbahçe transfer bombasını patlattı!Kostas Sloukas Fenerbahçe Ülker’de

Fenerbahçe transfer bombasını patlattı!Kostas Sloukas Fenerbahçe Ülker’de
Fenerbahçe transfer bombasını patlattı!Kostas Sloukas Fenerbahçe Ülker’de..Fenerbahçe Ülker, Olimpiakos’un başarılı oyun kurucusu Kostas Sloukas ile bugün 3 yıllık anlaşmaya vardı.
 Fenerbahçe transfer bombasını patlattı!Kostas Sloukas Fenerbahçe Ülker’de..Fenerbahçe Ülker, Olimpiakos’un başarılı oyun kurucusu Kostas Sloukas ile bugün 3 yıllık anlaşmaya vardı.

Sarı Lacivertli kulüp Olimpiakos’un başarılı oyun kurucusu Kostas Sloukas ile bugün 3 yıllık anlaşmaya vardığını resmi sitesinden yayınladığı duyuru ile duyurdu.

Fenerbahçe kulübünden yapılan açıklamada:

Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Ülker, Olimpiakos’un başarılı oyun kurucusu Kostas Sloukas ile bugün 3 yıllık anlaşmaya vardı.

1990 doğumlu Yunan oyun kurucu yeni sezonda sarı lacivertli formanın başarısı için mücadele edecek.

Kostas Sloukas’a Fenerbahçe Ülker’e hoş geldin diyor, sarı – lacivertli forma ile birlikte nice başarılar, zaferler ve şampiyonluklar dolu yıllar diliyoruz.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Kostas Sloukas kimdir?

Kostas Sloukas 15 Ocak 1990 tarihinde Selanik’te dünyaya geldi. 1.90 boyundaki başarılı oyun kurucu, profesyonel kariyerine 2008 yılında transfer olduğu Olimpiakos formasıyla başladı. 2008-2009 ve 2009-2010 yıllarında kırmızı beyazlılar için mücadele eden Sloukas, 2010-2011 sezonunu kiralık olarak Aris takımında geçirdi. Sloukas, 2011 yılında Yunanistan Ligi’nin en iyi genç oyuncusu seçildi.
 
2011 yazında tekrar Olimpiakos’a geçen Sloukas, hem lig hem de Euroleague’deki performansıyla isminden söz ettirmeye başladı. Vassilis Spanoulis önderliğindeki Olimpiakos’ta Kostas Papanikolaou, Georgios Printezis ve Kyle Hines gibi önemli oyuncularla birlikte forma giyen Sloukas, İstanbul’da düzenlenen Final Four’da yer alan Pire ekibinin önemli parçalarından biriydi. Sloukas bu sezonda 15 Euroleague maçında forma giydi ve ortalama 14:44 dakika parkede kalarak 5.5 sayı, 1.6 asist, 1.7 ribaund istatistiklerine ulaştı. Olimpiakos, İstanbul’daki Final Four’da Barcelona ve CSKA Moskova’yı mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Sloukas, aynı sezonda Olimpiakos formasıyla Yunanistan şampiyonu olarak da tamamladı.
 
2012-2013 sezonu Sloukas ve Olimpiakos için yeni başarılara sahne oldu. Euroleague’de 30 maça çıkan Sloukas, 14:29 dakika parkede kalırken 5.2 sayı, 1.2 asist ve 1.6 ribaund istatistikleri tutturdu. Euroleague sahnesinde %43 ile üç sayı kullanan Sloukas, bu alanda ligin en değerli kısa oyuncularından biri oldu. Sloukas’ın enerji kattığı Olimpiakos, bu kez de Londra’da düzenlenen Final Four’da önce CSKA Moskova’yı, ardından da Real Madrid’i yenerek Euroleague şampiyonu unvanını korudu. Sloukas, özellikle finaldeki Real Madrid maçındaki 11 sayılık performansıyla dikkat çekti. 
 
Kostas Sloukas 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarını da Olimpiakos ile tamamladı. Özellikle geride bıraktığımız sezonda başarılı bir performans gösteren Sloukas, takımının Euroleague finali oynamasında ve Yunanistan Ligi’ni iki yıl aranın ardından kazanmasında büyük pay sahibiydi. Sloukas, Madrid’de düzenlenen Final Four’da 10 sayı, 2 asist ve 2 ribaund ortalamaları tutturarak takımının en etkili isimlerinden oldu. Yunan yıldız, Euroleague’de sezon boyunca %37,7 üç sayı isabet oranı ile oynadı. Sloukas 2014-2015 sezonunda Yunanistan Ligi final serisinde de Panathinaikos’a karşı oldukça başarılı maçlar çıkardı. Pire ekibinin rakibini 3-0 ile geçip şampiyon olduğu serinin ilk maçında Sloukas, ürettiği 16 sayıyla takımının en skorer ismi oldu.
 
Kostas Sloukas, Euroleague kariyerinde en yüksek verimlilik puanına 31.10.2014 tarihinde oynanan Neptunas Klaipeda müsabakasında ulaştı ve 22 puan üretti. Sloukas’ın sayı rekoru, 28 Şubat 2014 tarihinde oynanan Olimpiakos-Fenerbahçe Ülker maçında geldi; Sloukas bu mücadelede 22 sayı buldu.
 
Kostas Sloukas, Yunanistan formasıyla ülkesi için de başarıyla mücadele ediyor. 2014 Dünya Kupası’nda Yunanistan kadrosunda yer alan Sloukas altı mücadelede forma giydi ve 4.2 sayı, 1.7 asist ortalamaları tutturdu. Sloukas, Eurobasket 2013’te de Yunanistan forması giymiş ve turnuvayı 7.2 sayı, 1.5 asist, 1.4 ribaund ortalamalarıyla bitirmişti.
 
Kostas Sloukas’ın milli takımlar seviyesinde alt yaş gruplarında da birçok başarısı bulunuyor. Sloukas, 15.0 sayı, 4.0 asist ve 5.9 ribaund ortalamalarıyla bitirdiği 2008 U-18 Avrupa Şampiyonası’nda Yunanistan ile Avrupa şampiyonluğu yaşadı. Sloukas, bu turnuvada en iyi beşe de seçildi. Sloukas, 2009 yılında Yunanistan U-19 takımıyla Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya, U-20 takımıyla da Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Sloukas’ın da formasını giydiği Yunanistan U-20 Milli Takımı, 2010’da ise Avrupa ikincisi oldu.
 
Kostas Sloukas, süre bulduğu dakikalarda takımına büyük enerji katan ve yüksek verimlilikle oynayabilen çok önemli bir gard. Sloukas, yüksek oyun zekası, açık sahayı kullanabilme yeteneği, takım arkadaşlarına pozisyon hazırlayabilme becerileri ve şutör özellikleri ile tanınıyor. Sloukas aynı zamanda kritik anlarda sorumluluk alabilmesi ve fark yaratabilmesiyle de biliniyor. Yunan yıldız, henüz 25 yaşında olmasına rağmen iki Euroleague, iki de Yunanistan Ligi şampiyonlukları kazanmış durumda.
 
Kostas Sloukas, Zeljko Obradovic yönetiminde yine büyük hedefler peşinde koşacak Fenerbahçe’nin 2015-2016 kadrosunda yer alacak. Sloukas’a "hoş geldin" der, sarı lacivertli forma altında başarılarla dolu sezonlar dileriz.