Fenerbahçe Strasbourg maçı canlı!Maç kaç kaç!

Fenerbahçe Strasbourg maçı canlı!Maç kaç kaç!
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines Euroleague 2015-2016 sezonunda yedinci maçında 26 Kasım Perşembe günü 20.00’de Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da Strasbourg ile karşılaşıyor. Bu mücadele Lig TV 2 kanalından naklen ekranlara taşınacak. Fenerbahçe Strasbourg maçı canlı!Maç kaç kaç?
 Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines Euroleague 2015-2016 sezonunda yedinci maçında 26 Kasım Perşembe günü 20.00’de Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da Strasbourg ile karşılaşıyor. Bu mücadele Lig TV 2 kanalından naklen ekranlara taşınacak. Fenerbahçe Strasbourg maçı canlı!Maç kaç kaç?

Fenerbahçe’de Son Durum

Turkish Airlines Euroleague A Grubu 6.  hafta müsabakasında Alman ekibi Bayern Münih ile karşılaşan Fenerbahçe’miz,  baştan sona üstün oynadığı maçta rakibini  84-67 yendi. Bu sonuçla galibiyet sayısını 5’e çıkaran takımımız, liderliğini korudu. Fenerbahçe’de Ali Muhammed 25 sayıyla yıldızlaşırken, Datome 17, Antic ve Udoh da 10 sayı buldu.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’mız, Spor Toto Erkekler Basketbol Ligi'nin 7. haftasında Pınar Karşıyaka ile karşılaştı. Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynanan maçı takımımız, 104-82 kazandı. Fenerbahçe’de Jan Vesely 20, Luigi Datome ise 17 sayı buldu. Takımımızda Pınar Karşıyaka’ya karşı 11 oyuncu skor katkısı üretti.

Fenerbahçe’de Barış Hersek ve Kostas Sloukas son iki karşılaşmada forma giyemedi. Ekibimizde Bayern Münih maçını hastalığı nedeniyle kaçıran Bogdan Bogdanovic ise Pınar Karşıyaka’ya maçında süre aldı.

Fenerbahçe’de Ekpe Udoh, Euroleague’deki son 12 serbest atışında da isabet kaydetti. Udoh’un son dört Euroleague maçında da en az 1 bloğu bulunuyor. 

Fenerbahçe’miz, bu maçı kazanması halinde Top 16’ya yükselmeyi bitime üç hafta kala garantileyecek. 

Strasbourg Hakkında

Kuruluşu 1928 yılına dayanan Strasbourg, geride bıraktığımız yılda Fransa Ligi normal sezon bölümünü lider tamamladı. Playoff çeyrek finalinde Chalon’u 2-1, yarı finalde de Le Mans’ı 3-0 ile geçen Strasbourg, finalde Limoges takımına 3-1 ile elenerek 2005 yılından sonraki ilk lig şampiyonluğuna ulaşma fırsatını tepti.

Strasbourg 2014-2015 sezonunda Eurocup’ta mücadele etti. İlk tur gruplarını 8 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile oldukça başarılı geçen Fransız temsilcisi, Son 32 turunda ise Unics Kazan, Zenit St.Petersburg ve CEZ Nymburk takımlarının olduğu grupta 3 galibiyet ve 3 yenilgi ile ikili averaj sonunda üçüncü sırada kalarak elendi. 

Strasbourg 2014-2015 sezonunda Le Mans’ı 60-58 mağlup ederek Fransa Kupası’nın sahibi oldu. Bu şampiyonluk, Strasbourg müzesindeki ikinci büyük kupa olarak kayıtlara geçti. 

Vincent Collet’in takımı 1994 yılında Fransa Kupası’nda final oynadıktan sonra Saporta Kupası biletini aldı ve 1995 senesinde bu kulvarda mücadele etti. Ardından Fransa’da ikinci lige gerileyen Strasbourg, 1999 senesinde geri döndü. Rakibimiz, tarihindeki tek lig şampiyonluğunu 2005 yılında SLUC Nancy takımını 72-68 mağlup ederek aldı. Bu sonucun ardından Fransız temsilcisi ilk kez 2005-2005 sezonunda Euroleague’de mücadele etti ve 14 maçlık normal sezonda 3 galibiyet kazandı. Strasbourg’un o dönemdeki en parlak galibiyeti ise Tau Ceramica’ya karşı alınan 84-76’lık skordu. 

Takip eden sezonda ULEB Kupası’nda yarı final oynayan Strasbourg, sonraki altı sezonda yalnızca bir kez ULEB Kupası’nda yer alabildi ve gerileme dönemine girdi. 2012-2013 sezonundan itibaren toparlanan ve Fransa Ligi ile Fransa Kupası’nda final oynayan Strasbourg, yedi yıllık aradan sonra ilk kez Euroleague’de mücadele etti ve normal sezonda iki galibiyet buldu. 

Strasbourg’da Son Durum:

Antrenörlüğünü Vincent Collet’in yaptığı Fransız temsilcisinin kadrosunda yedi Fransa, beş Amerika, bir Almanya ve bir Sırbistan vatandaşı oyuncu bulunuyor. Rakibimizde en çok dikkat çeken isimler Rodrigue Beaubois, Kyle Weems, Mardy Collins, Louis Campbell ve Vladimir Golubovic. Strasbourg’da Birleşik Amerikalı oyuncu Matt Howard’ın ise sakatlığı sürüyor.

Strasbourg, Euroleague’de bu sezon oynadığı altı maçta üç galibiyet elde etti. Rakibimiz, iç sahada oynadığı üç maçı da kazanırken, deplasman maçlarından ise yenilgiyle ayrıldı. 

Strasbourg, son iki maçını iç sahada oynadı ve bu maçlarda flaş galibiyetler elde etti. 5. Hafta maçında Real Madrid’i 93-86 yenen Fransız temsilcisi, geçtiğimiz hafta ise Kızılyıldız’ı, bir ara 20 sayı geriye düştüğü maçta 78-75 ile geçti. Bu müsabakada ev sahibi ekipte Jeremy Leloup 24 sayıyla yıldızlaşırken, Beaubois 17, Golubovic ise 13 sayı buldu. Strasbourg, Euroleague A Grubu’nda haftaya üçüncü sırada giriyor. 

Rakibimizin Fransa Ligi’nde sekiz maçta beş galibiyeti bulunuyor. Collet’in öğrencileri, son lig maçında Chalon deplasmanından 88-76’lık mağlubiyetle döndü. Strasbourg’da Kyle Weems bu maçta forma giymezken Beaubois’in 27 sayılık performansı galibiyet için yeterli olmadı.


Strasbourg, Euroleague’de oynadığı son 15 deplasman maçını kaybetti. 

Jeremy Leloup, Euroleague’de son 25 serbest atışında da isabet buldu. Fransız oyuncu, son yedi Euroleague maçında da en az bir top çalmaya imza attı. 

Louis Campbell, son yedi Euroleague maçında da en az bir top çalma istatistiği yakaladı. 

Beaubois, son altı Euroleague maçında da en az bir 3 sayı isabeti buldu ve son 11 serbest atışında da başarılı oldu.