F.Bahçe'nin bomba transferi RVP yani Robin Van Persie kimdir!

F.Bahçe'nin bomba transferi RVP yani Robin Van Persie kimdir!
F.Bahçe'nin bomba transferi RVP yani Robin Van Persie kimdir?Fenerbahçe'nin anlaştığı Robin van Persie kimdir? İşte Hollandalı oyuncunun kariyerinden satır başları...
 F.Bahçe'nin bomba transferi RVP yani Robin Van Persie kimdir?Fenerbahçe'nin anlaştığı Robin van Persie kimdir? İşte Hollandalı oyuncunun kariyerinden satır başları... 

1983 yılında Hollanda'nın Rotterdam şehrinde doğan Robin Van Persie, futbola Excelsior altyapısında başladı. Hollandalı futbolcu, profesyonel kariyerine ise 2001-2002 sezonunda Rotterdam'ın bir diğer ekibi Feyenoord'da adım attı.

Van persie henüz 17 yaşındayken takımının UEFA Kupası'ndaki çeyrek final ve yarı final maçlarına ilk 11'de başladı. Hollandalı futbolcu, Feyenoord'un Borussia Dortmund'u 3-2 yendiği finalde de ilk 11'de sahaya çıktı. Van Persie, o yıl ülkesinde en yetenekli genç futbolcu ödülüne layık görüldü. Genç yıldız toplam 3 yıl formasını giydiği Feyenoord'da dönemin teknik direktörü Bert Van Marwijk ile yaşadığı sorunlar nedeniyle satış listesine kondu. 2003-2004 sezonunun sonunda Van Persie'nin yeni takımı, kariyerinin son yıllarını yaşayan Dennis Bergkamp'ın yerine uzun vadeli bir forvet arayan Arsenal oldu.

Atılan 4 yıllık imzanın ardından Arsenal Menajeri Arsene Wenger yeni öğrencisini bir sol kanattan forvet oyuncusuna devşirdi. Premier League'de top tekniği ve isabetli şutlarıyla tanınmaya başlayan Robin Van Persie 2006 Dünya Kupası'nda ve 2008 Avrupa Şampiyonası'nda milli takımının formasını giydi.

Hollandalı golcü ilk ciddi sakatlığını ise 2009 yılında Hollanda ile İtalya arasında oynanan özel maçta yaşadı. Sağ ayak bileğinden sakatlanan oyuncu yaklaşık 5 ay sahalardan uzak kaldı. Hollandalı, sakatlığından kurtularak başladığı 2010-2011 sezonunda 25 Premier League maçına çıktı ve 18 gol kaydetti. Bir sonraki sezonda ligdeki 38 maçın tamamında forma giyen Van Persie tam 30 gole imza attı ve gol kralı unvanını kazandı. Hollandalı futbolcu sezon sonunda tam 8 yıllık Arsenal kariyerini sonlandıracağını duyurdu. Öyle de oldu.

2012-2013 sezonu öncesi Robin Van Persie 22 buçuk milyon pound karşılığında Manchester United'a transfer oldu ve 4 yıllık sözleşme imzaladı. Kariyerindeki ilk lig şampiyonluğunu burada yaşayan Hollandalı golcü, aynı zamanda tüm lig maçlarında forma giydi ve 26 kez rakip fileleri havalandırarak gol krallığı unvanını sürdürdü. Aynı sezon Manchester United, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın da yer aldığı H Grubu'nu birinci sırada tamamladı. Ancak kırmızı şeytanlar ikinci turda Real Madrid'e elenmekten kurtulamadı. Robin Van Persie yeni takımıyla Devler Ligi'nde 3 gol attı. 2013-14 sezonundaysa Manchester United, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final gördü. Van Persie bu maçlarda 4 gol atma başarısı gösterdi.

2014 dünya kupası elemelerinde milli takımıyla 9 maça çıkan Hollandalı forvet bu karşılaşmalarda 1'i Türkiye'ye olmak üzere 11 gol attı. Brezilya'daki turnuvadaysa Hollanda yarı finalde arjantin'e elendi. Dünya Kupası'ndaki son maçında ev sahibini 3-0 yenen turuncular turnuvayı 3. sırada tamamladı. Turnuvada rakip ağları 4 kez havalandıran robin van persie'nin ispanya'ya attığı gol, 2014 dünya kupası'nın en güzel gollerinden biri olarak tarihe geçti.

Geçen sezon Manchester United'ın forvet hattında Rooney ve Falcao gibi isimlerle birlikte görev yapan ve yaşadığı sakatlık nedeniyle sezonun bir bölümünü kaçıran Robin Van Persie, ligde 27 maça çıktı ve 10 gol attı.