Elbette Valentin Rosier bunu bilemezdi

Elbette Valentin Rosier bunu bilemezdi

O zamandan beri böyle oynaması gereken Beşiktaş liderliğini sürdürdü. Ancak "heyecan saldırısı", eğitim temelli "bilinç saldırısı"ndan çok farklıdır. Bu bir örnek mi? 27. dakikada Gedson Fernandes'in atağı gibi. Jackson Muleka'nın yerine yaydan bir şut Evet, Beşiktaş tüm devre boyunca topa sahip oldu ve şut veya loblara dayalı hücum girişimleri yaptı.

Gol attı ve oyunu kurtardı

Konya zamanında atak yapmaya çalışsa da Maçın ikinci yarısında, özellikle 55. dakikada Beşiktaş, Cenk'in sınırlı anlarından birinde etkili bir pasla kendi başına gol bulmasına izin verdiğinde. Sonra iki takım da dengelerini kaybedip orta saha mücadelesini kaybettiler. Kuşkusuz  bu tarz halk için daha heyecan verici ve ilgi çekici ama peki ya "mühendisler ve teknik direktörler"? Hepimiz için bir hayat hikayesi gibi belirsiz bir yolculuk! Tıpkı ilk dakikada yediği golle maçı son dakikada kazanan Beşiktaş, hatta ligin "zor takımı" olan, her şeyi özleyen ve pişman olan Konya gibi. Ya da mesela Beşiktaş'ı golüne rağmen  kurtaran isimlerden biri olan Mert Günok bu cumartesi akşamı öğrendi/öğrendi...

Bu oyunu nasıl açıklarsınız bilmiyorum! Ligin ilk golünü kendi kalesine attığı golle bulan Beşiktaş, Konya'da zorlu bir deplasmanda galip gelerek ligin son golünü de netleştirdi! 3 altın. Bu galibiyet o kadar önemliydi ki, "Beşiktaş bitti" demeye hazır olanlar son anda büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar. Beşiktaş bitmedi demedikçe bitmeyeceğini bir kez daha anladılar.

Bu takım bu kadar kötü oynarken kazanırsa, yarın daha iyi oynamaya başladıklarında ne yapacaklarını hesaplayın. İlk dakika bitmeden Kartal tek başına gol attı ve birçok oyuncuyu rencide etti. Raymond, Muleka, Royser, Joseph ve Masuku hata yaptı. Önde Cenk Tosun, orta sahada Gedson Fernandes, arkada Sais-Mert, hepsi bu. N'Koudou, Tayfur'un girip Welinton ve Redmond'un ayrılmasıyla Beşiktaş çıkmazından ayrıldı. Önce Tosun Paşa, Gedson'ın zarif pasını  ağlara yollayarak skoru eşitledi, ardından Tayfur Bingöl oyuna girdi.Tayfur ve Gedson'ın son saniyelerdeki harika asistleri geceyi kurtardı, rakibin hareketini yavaşlattı ve Konyaspor'un üçlükteki son golünü engelledi.