Derbinin Gözlemci Raporu Belli Oldu ve PDFK’ya Yollanan İsimler Açıklandı

Derbinin Gözlemci Raporu Belli Oldu ve PDFK’ya Yollanan İsimler Açıklandı
​​​​​​​Geçtiğimiz hafta Kadıköy Ülker Stadında oynana Fenerbahçe – Beşiktaş derbisinin faturası belli oldu. Derbiden çok hakem ve kararları konuşuldu, bunun faturası ise her iki takıma ve hakem grubu kesilmiş durumda.

Geçtiğimiz hafta Kadıköy Ülker Stadında oynana Fenerbahçe – Beşiktaş derbisinin faturası belli oldu. Derbiden çok hakem ve kararları konuşuldu, bunun faturası ise her iki takıma ve hakem grubu kesilmiş durumda. Ali Palabıyık ve yan hakem TFF’nin yolladığı gözlemci raporuna göre büyük hatalar yapmış durumda. Bu nedenle Ali Palabıyık en az 6 hafta dinlendirilecek ve 6 haftanın sonunda ise TFF 1. Lig maçlarının yönetmesiyle sahalara geri dönecektir. FIFA Kokartı tehlikede olan Ali Palabıyık’ın yaptığı hatalardan bazıları kayda aşağıdaki gibi geçmiş;

  • Beşiktaş’ın ofsayt gerekçesiyle kesilen ve sonucu golle biten atağın ofsayt olmadığı belirlenmiştir.
  • Cenk Tosun’un ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonda, arkadan aşil tendonuna basılmıştır ve en az sarı kart, penaltı ile cezalandırılması gerekliydi.
  • Atiba’nın 2. Satı kartında verilen penaltı doğru ancak Atiba elle oynamak istemediği için sadece penaltı verilmeliydi. 2. Sarı kart yanlış oldu ve gereksiz şekilde Beşiktaş 9 kişi kaldı.
  • Pepe ilk yarıda vurmaya çalıştığı dirseği nedeniyle direkt kırmızı kart görmeliydi.

Tespitleri yapılmış ve Ali Palabıyık’a 7,9 olan düşük not verilmiştir.

PDFK’ya Yollanan İsimler Belli Oldu!

  • 3 Kırmızı kart ve çok sayıda satı kart gören Beşiktaş kulübünün tamamının sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle PDFK’ya sevkine karar verilmiştir.
  • Şenol Güneş’in orta hakeme söylediği sportmenliğe aykırı cümle nedeniyle PDFK’ya sevk edilmiştir. Hatırlanacağı üzere Şenol Güneş’in orta hakeme küfür ettiği iddia edilmişti.
  • Fenerbahçe yöneticisi Mahmut Uslu’nun çok sayıda kusurlu ve sportmenliğe aykırı açıklamasından kaynaklı disiplin kurulunun sevkine karar verilmiştir.

PDFK’ya giden pek çok isim bulunmaktadır ancak yukarıdaki kişilerle durum özetlenmiştir. Olaylı Fenerbahçe – Beşiktaş derbisinin sonucunda iki kulüpte büyük yara almıştır. Futbol dünyasındaki en güncel haberleri ve en yüksek oranları sunan listesini sitemizde bulabilirsiniz.

Kaynak: