DERBI'de hedefin benzersiz adını göster

DERBI'de hedefin benzersiz adını göster

Ümraniyespor'un Siyah Beyazlılar'ı 5-2 mağlup ettiği maçta 2 gol atan milli oyuncu, ertesi hafta Galatasaray'ı kaçırıyor.  Gaziantep FK ve Adana Demirspor karşısında sessiz kalan Cenk Tosun, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur'da Kasımpaşa ve Arabam.com, Konyaspor Netspace, Şanlıurfaspor üzerinden üst üste 2 maçta golsüz kaldı Türkiye Kupası Türkiye Kupası 5. Tur'da 2 gol, 7 gol Şenol Güneş'in siyah-beyazlı çıktığı 7 maçta attığı goller taraftarı sevindirdi.

Harika takımları "harika" yapan en önemli şeylerden biri, kötü olduklarında nasıl kazanacaklarını bilmeleridir. Beşiktaş bunu son kazandığı 3 maçta da yaptı. İyi oynamasa da maçı kazandı.

Özellikle son 2 maçta 6 puan Beşiktaş için altın değerinde. Siyah beyazlıların ligde üst sıralarda yer alması halinde bu iki maçta alacağı puanlar farklı olacaktır. Konyaspor maçı hakkında yazılacak çok şey var. Maçın ilk saniyesinde eriyen gol, Senor Güneş'in Seth'i oynaması, dünyanın 4 numaralı defans oyuncusu, serbest oyuncu, Redmond sahada ne yaptığını bilmiyor

Beşiktaş'ın sorunu takım değil

Oyunda bunlardan bahsedilmişti, ben buna başka bir açıdan yaklaşmak istiyorum: Beşiktaş takım ruhunu kaybetti. Takımdaki her oyuncu bireysel olarak bir şeyler yapmak ister. Bu konuda hiçbir endişem yok. Ancak unutulmamalıdır ki futbol bir takım sporudur. Beşiktaş ve diğer şampiyon takımları izleyin; Görüyorsunuz, takımdaki her oyuncu bireysel becerilerini takımın kenarlarına koyuyor.Yani evet, bir takımın şampiyonluk maçında galip gelen oyuncular var ama şampiyonluğu getiren her zaman ekip çalışmasıdır.

Beşiktaş oyuncuları birbirine güvenmiyor

Şimdi çok emin bir şekilde bir şeyler söyleyeceğim ama Beşiktaşlı oyuncular maç esnasında sahadaki diğer arkadaşlarına güvenmiyorlar diye düşünüyorum. Herkesin çabası şu ya da bu şekilde doğrudan sonuca katkıda bulunur. Bu tür bireysel kahramanca çabaların kusurları vardır. Bunun en önemli nedenlerinden biri de Beşiktaş'ın sahada liderinin olmaması. Sahada kimse her oyuncuya güvenemez, hata yapsak da kimse bir şeyleri düzeltemez, takım kötü olsa bile tek bir jest her şeyi değiştirebilir ve bir şekilde ilk maçlarda kimin olduğunu kurtarabiliriz. sezon, iş Gezay’ındır.