Çin Süper Ligi şampiyonluk adayları

Çin Süper Ligi şampiyonluk adayları

Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş'in göreve gelmesiyle galibiyet serisini geri çağırdı. Sezon başında teknik direktör Valerian Ismail'in rehberliğinde çıktığı 11 haftalık lig maçında siyah-beyazlılar, üst üste sadece 3 galibiyet alabildi. Bir haftalık lig sonuçları galibiyetle sona erdi.

Siyah-beyazlılar, İsmail döneminde Kara Gümrük, Sivasspor ve Ankaragücü'nü üst üste 3  galibiyetle çıktığı 9 maçta üst üste 2 galibiyet elde etti.

Kartal, Güneş'in atamasında galibiyet serisi yakaladı. Şenol Güneş'in başında çıktığı ilk maçta Ümraniyespor'u 5-2 yenen Beşiktaş, sonraki 2 haftada Galatasaray ve Gaziantep FK'ye mağlup oldu ancak ardından Adana Demir, Kasımpaşa ve Konyaspor'u da maçta yenerek 9 maça çıktı. 3 galibiyet üst üste. Şenol Güneş yönetiminde Cenk Tosun bir kez daha forvet rolüne bürünüyor. Sezon başında siyah-beyazlılara geçiş yapan tecrübeli oyuncu, Beşiktaş'ta üçüncü dönemine imza attı ve Güneş'ten beklediği ayrılığı yaşamaya başlıyor.

'Tosun Paşa', Valérien Ismael'in görev süresi boyunca takıma girmekte zorlandı ancak Fransız teknik heyetinin görev yaptığı 11 haftalık bölümde oyuna adım atan son isimlerden biri oldu. Güneş ile birlikte 6 lig golü ve 1 Türkiye Kupası golü olmak üzere  7 maçta 7 gol atan Cenk, maç başı ortalama gol sayısını 1 gole çıkardı.

Yeniden bağlandık

Öte yandan Cenk, Güneş ile geri döndüklerini söyledi. Forvet, "Üst üste üç galibiyet aldık ve devam etmek istiyoruz" dedi, "tekrar bir bütünüz. Aramıza katılacak yeni arkadaşlarla gücümüze güç katacağız. Her şeyimizi  verirsek şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olacağız" Deneyimli gazeteci Attila Gökçe, Konyaspor - Beşiktaş mücadelesini ve Beşiktaş gündemini değerlendiriyor.

Gökçe'nin açıklaması şöyle:

Konyaspor bu ligin en iyi takımlarından biri ve deplasmanda en zorlu takımlardan biri. Harika oyunculara sahip bir takım. Beşiktaş böyle zorlu bir maçtan Weghorst gibi  bir yaşam gücünü kaybederek kurtuldu.Maç da bir hata ile başlıyor. Mert Günok'un yaptığı büyük bir hata Beşiktaş'ın start almasına neden oldu ancak  bu kadar dramatik başlangıca rağmen Beşiktaş oyundan düşmedi ve düşmedi.