Bunun için onlara çok minnettarım

Bunun için onlara çok minnettarım

Şenol Hoca hakkında bize söylenen, çok saygı duyulan bir adam olduğu ve Türk futbolunda bir efsane haline geldiğidir. İlk elden gördüğüm ve takdir ettiğim şey, öğretmenlerin birbirlerine insan olarak değer vermesi. Hocayla ilk görüşmemiz çok olumlu geçti. Benden ne istediğini sahada açıkça dile getirdi. Hocamıza “Birbirimizi anladığımızda 0 vereceğim” dedim.

Kariyerim boyunca farklı görevlerde bulunmuş olmak beni bir takım oyuncusu yaptı. Hocamız benden sağda solda ikinci forvet olarak oynamamı istediğinde oynayabildim. Tek forvet olarak bile oynayabilirim. Kariyerimin başında tüm bölgelerde oynadım.

Özellikle Premier Lig'de önemli bir pozisyona sahip olduğunuzda gelişmeniz gerekir.

Hindi arıza yapınca yerde yuvarlanır  Türkiye oyun hızı açısından İngiltere'den daha yavaş, mesela hocamızın tekrar ettiği bir konu vardı; "Hakemle konuşmayın, onlar da insan ve tabii ki hata yapıyorlar. Tıpkı bizim gibi işlerini sahaya taşımaya çalışıyorlar." İngiltere'de hakemle daha sık iletişim kurabilirsiniz. Burada yanlış bir karar verdikten sonra oyuna geri dönmek uzun zaman alıyor. Bir hata oluşur ve yere düşen oyuncu birkaç tur boyunca yerde yuvarlanır.

7 puan fark değil

İlk haftalarda Fenerbahçe gerideyken 'Şampiyon olabilir misin' diye soruldu. Soru soruldu mu? Neden biz değil? İşimize bakmalı ve bir sonraki maça odaklanmalıyız. 7 puan hiç abartılı değil. Kazandığımız sürece başkalarının puan kaybetmesini beklemek yerine iş yapabiliriz. Bu dönemin sonunda ne elde etmek istediğimizi biliyoruz. Yapmamız gereken, bu açığı başarılı bir şekilde kapatmak için birlikte çalışmaktır.

İyi bir takım artık kaybetmez

Sezonun ilk yarısında (6. haftada Başakşehir ile başladı) orada değildim ve o dönemde her şey yolunda gitti. Geldiğimde harika bir atmosfer vardı. Bazen takımlar aşağıdan yukarıya doğru çalışır. İyi, en iyi ve harika takımlar arasındaki fark, kaybettiğinizde kaybetmemeniz ve arka arkaya iki maç kaybetmemenizdir. Daha iyi olan takım ikinci maçta bir puan kaybedip buna izin vermedi, devamlılığını durdurdu. Yeni oyunculardan oluşan bir takımda olduğunuzda, bazı şeyleri fark etmeniz zaman alır. Buraya geldiğimde çok iyi oyuncularımız olduğunu gördüm. Ulaşmak istediğimiz hedeflerimiz var.