BEŞİKTAŞ maçında hakem hatası

BEŞİKTAŞ maçında hakem hatası

TFF, Gaziantep-Beşiktaş maçında "hakem hatası" ilan etti ve şu açıklamayı yaptı Ktaş ile Sivasspor-Galatasaray arasındaki maçların VAR kayıtları incelendi ve söz konusu maçta hakemin ciddi bir hakem hatası yaptığı belirlendi. Bu maçların VAR kayıtlarının yayınlanmasına karar verildi.” Atilla Karaoğlan: “Şiddet değil zorlama olduğunu düşünüyorum. Şu vardı: 'Bence bu şiddet. Attila seni VAR izlemeye davet ediyorum. " Atilla Karaoğlan: "Abartılı kardeşim sarı kalacağım."

FIFA ve UEFA tehlikeli! VAR kayıtlarının Türkiye Futbol Federasyonu tarafından deşifre edilmesi yeni bir krize neden oldu. FIFA ve UEFA, eğitim amaçlı kullanılmadığı sürece bu kayıtları yayınlama yetkisine sahip değildir. FIFA ve UEFA, TFF'ye karşı çıkacak mı "Yaptırım yok, merak edilen bir soru, TFF talimatları görmezden geliyor ve kayıtları medyayla paylaşıyor.

Bu durumda Gaziantep FK A.Ş. - Beşiktaş A.Ş. ve Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş., maçın VAR kayıtlarını inceleyerek, hakemin o maçta "hakemlik hatası" yaptığını belirledi. Şeffaflık ilkelerimiz doğrultusunda ve  Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun kamuoyunda spekülasyonları ortadan kaldırmak için aldığı karar doğrultusunda; yukarıdaki maçlarda tartışılan pozisyonların VAR kayıtlarının yayınlanmasına karar verdi.

İlk günden itibaren taahhüt ettiğimiz şeffaflık ilkeleri gereğince, kamuoyuna en ufak bir soru işareti olmadan çalışmalarımızı sürdürürken, tahkim müessesesinden taviz verilmemesi için azami hassasiyeti göstereceğimizi kamuoyuna arz ederiz. Bazı hakemlerin hatalarından futbol dünyasının tamamı sorumlu tutulamaz. Merkez Tahkim Komisyonu bu iki maçta hata yapan hakemler hakkında  gerekli yaptırımları uygulayacaktır. Bu bilgileri kamuoyuna saygıyla sunarız. ”

Son günlerde gündem olan Alireza Jahanbakhsh onaylandı.

Siyah Beyazlıların sportif direktörü Jayhong Kazanzi, Feyenoord'da forma giyen İranlı kanat oyuncusunun Senyor Güneş'i çalıştırmasını önerdi. Başantrenör ayrıca scouting takımından oyuncuyu takip etmesini ister. The Sun'dan gelen raporların olumlu olması üzerine Jahanbakhsh'a gitme kararı alındı. Deneyimli teknik direktör 29 yaşındaki oyuncuyu onayladı ve teklif verilebileceğini söyledi. Hem siyah hem de beyaz hükümetlerin bu karara dayanarak derhal harekete geçtiğini belirtmek gerekir. Kaynaklara göre Beşiktaş yetkilileri önerilen sayıyı incelemeye başladı.