Avrupa'da her şey çok yapılandırılmıştır

Avrupa'da her şey çok yapılandırılmıştır

 Teknik ve taktik eğitim olsun, aslında çok erken öğrenilir. Ama aynı zamanda futbol hayatının disiplinini de öğretti. Genellikle gençlik futbolu bölümünde size kulübün neyi temsil ettiği ve kulübün ne tür bir futbol oynamak istediği anlatılır. Bence bu  daha çok topa sahip olma ve topa sahip olma ile ilgili çünkü FC Basel yıllardır mükemmel topa sahip futbol oynuyor. Beşiktaş'ın Konyaspor maçında yedek kulübesinden çıkan Tayfur Bingöl, teknik direktör Şenol Güneş'in kararıyla 56. dakikada Welinton'ın yerine oyuna girdi.

Tayful sahaya adımını atar atmaz bek hattına güç kattı ve geri sahaya yaptığı itişler de hücum hattına  önemli destek sağladı. Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğun taliplerinden Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş'in göreve gelmesiyle galibiyet serisini sürdürüyor. Siyah-beyazlılar, İsmail döneminde VavaCars Fatih Karagümrük, Demir Grup Sivasspor ve MKE Ankaragücü karşısında üst üste 3 maç kazandıktan sonra 9 maçlık periyotta üst üste iki maç kazanamadı.

İsmail için altı gol son

Üst üste 3 galibiyetin ardından 6 maç, Valerian Ismail'in siyah beyazdan ihraç edilmesine yol açan skoru ortaya koyuyor. Beşiktaş, İsmail'de son 6 haftada sadece Bitexen Giresunspor'u yenerken, Sporting İstanbul, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile berabere kalırken, Medipol Başakşehir ve Atakaş Hatayspor'a mağlup oldu. Yenilgi serisi Beşiktaş ile Valerian Ismail'i yol ayrımına getirdi. İsmail'in son 6 haftadaki siyah-beyaz ayrılığına neden olan son performansına kıyasla Beşiktaş, Senyor Güneş'in adaylığıyla arka arkaya galibiyetler aldı.

Şenol Güneş'in görevi devralmasının ardından Beşiktaş, ilk maçında Hanım Kredi Ümraniyespor'u 5-2 yenerek sonraki 2 hafta FK'da Galatasaray ve Gaziantep'e kaybetti, ancak sonraki maçta Adanad Millspoor, Kaspersa ve Arabam.com Konya Spor'u mağlup etti. 9 oyun. Ardından üst üste 3 maç kazandı. Siyah-Beyazlılar, Ümraniyespor maçını ve Güneş'in ilk 6 haftasındaki son 3 maçını Galatasaray'a 1-2, Gaziantep FK'ya 1-1 mağlup ederek galip geldi. Beşiktaş futbolcusu Cenk Tosun, teknik direktör Şenol Güneş'in yine forveti oldu. Sezon başında siyah-beyazlılara geçiş yapan tecrübeli oyuncu, Beşiktaş'ta üçüncü dönemine imza attı ve Güneş'ten beklediği ayrılığı yaşamaya başlıyor.