4 maçtan 10 puan toplayan Beşiktaş'ın transfer arayışları devam ediyor

4 maçtan 10 puan toplayan Beşiktaş'ın transfer arayışları devam ediyor

Transfer öncesi 14 dış yardıma sahip olan Beşiktaş, dış yardım kotasını temizlemek zorunda kaldı. Kadroya bir defans ve bir orta saha oyuncusu katmak isteyen Beşiktaş, dış yardım tekliflerini bekliyor.

Bu anlamda Wout Weghorst, Beşiktaş'tan Manchester United ile sezon başında görevden alınmayan ve hesap değiştiren Tyler Boyd'un sözleşmesini feshetmek için anlaşmaya vardı. Weghorst'un  ayrılmasıyla Dış Yardım Kotası 1 açıldı. Beşiktaş, teknik direktör Şen Güneş konusunda iyimser olmayan Montero'yu Bundesliga'nın güçlü taraflarından Hamburg'a kiraladı ve dış yardım kotasını 2'ye çıkardı.

Beşiktaş, Weghorst'un yerine Vincent Abubakar olması gereken yabancı bir forvet almak istiyor. Beşiktaş, santrafor transferinin ardından 1 dış asist yapacak ve bu pozisyonu stoper veya orta saha transferi ile doldurmayı planlıyor. Beşiktaş bu iki alanda dış yardım getirmek istiyorsa forvete ek olarak bir dış yardım daha eklemek zorunda.

Beşiktaş'ta şu anda Rosier, Wellington, Seth, Masuaku, Atiba, Joseph, Gedson, Dele Ali, Gaizal, Redmond, Nku'nun da aralarında bulunduğu Du ve Muleka'nın da aralarında bulunduğu 12 yabancı oyuncu bulunuyor. Aynı sezon üçüncü kez başka bir takımda forma giyemeyecek olması, Beşiktaş transferinin eli ayağına bağlı bir gerçek. Beşiktaş, Dele Ali'ye veda etmek, ya hak eden Everton'la anlaşmak ya da Dele Ali'nin sözleşmesini tek taraflı feshetmek, böylece Dele Ali'nin takımdan ayrılma ihtimalini azaltmak istiyor. İşler iyi gidiyor, oynadığı maç iyi durumda değil ve  Atiba ayrılması en muhtemel oyunculardan biri. Ayrıca Masuaku'nun yerine, belli sayıda maça çıkarsa satın alma opsiyonuna sahip olacak bir sol bek aranıyor.

Beşiktaş'ın forvete ek olarak defansı ve orta sahayı güçlendirmek için hangi dış yardımla hangi koşullarda yollarını ayırması garip. Maç sonunda yaptığı konuşmada Kokadağ, "Galibiyetten dolayı çok mutluyuz. İlk yarıda 3 dakika, ikinci yarıda 4 dakika uzatma vardı. Planlar ve fikirler olabilir ama Allah'a emanet olun." da bir planı var. Golümüz son anda geldi. 2-3 hafta içinde en az 15-20 dakikalık uzatmalar var ve Beşiktaş'ı yendikten sonra uzatmaları 3 dakika uzatabilirsiniz.