Van Milletvekilliği Aday Sürecinde Son Dakika Haberler..

Van Milletvekilliği Aday Sürecinde Son Dakika Haberler..
VAN HABER - Son günlerde herkesin gözü kulağı Ankara kulislerinden gelecek haberlerde, AK parti başta olmak üzere, CHP, MHP, İYİ parti, HDP ve diğer siyasi partilerin belirleyeceği aday isimleri için herkes 9 Nisan gününü merakla bekliyor.

Van Ekspres haber sitesi İshak Kara Ankara kulislerinin nabzını tuttu, kim nerede ne yapıyor hepsi bu haberde...

Ankara kulislerinde neler döndüğünü öğrenmek için sizler için Ankara kulislerini yerinde takip etmek için yola koyulduk.

6 gün boyunca tüm siyasi partileri ziyaret ederek orda yaşananları yerinde görüp neler olup bittiğini sizlerle paylaşmak istedim.

Deyim yerindeyse sizler için Ankara’ya ayna tuttuk.

Seçimler 14 Mayıs’ta gerçekleşecek. Millet ittifakı, Cumhur İttifakı, Emek ve Özgürlük İttifakı bir yandan genişleme temaslarını yürütürken bir yandan da seçim kampanyalarını hızlandırıyor.

VAN’DA 93 BİN YENİ SEÇMEN İLK KEZ SANDIK BAŞINA GİDECEK

Türkiye'de 6 milyon genç ilk kez oy kullanacak Van’da ise bu sayı 93 bin 440 kişi Türkiye’nin kaderini belirleyecek.

14 Mayısta yapılacak seçimlerde 93 bin 440 yeni seçmen oy kullanırken en fazla yeni seçmen 26 bin kişi İpekyolu ilçesinde bulunuyor.

Van’da 2 bin 284 sandıkta 704 bin seçmen oy kullanacak. Seçmen sayısının arttığı Türkiye’de Van’da da 93 bin 440 genç ilk kez sandık başına gidecek

Seçime 40 gün kala seçim 2023 notları:

PARTİLERDE KAZANLAR KAYNIYOR

Ankara’ya varır varmaz Dostum iş adamı Adem Çam kolumdan tuttuğu gibi beni hızlandırılmış Ankara turuna çıkardı. İlk durak Yeşil Sol Parti seçim bildirgesinin açıkladığı Hilton otel oldu.

YEŞİL SOL VAATLERİNİ SIRALADI

Yeşil sol seçim bildirgesinde “Buradayız, Birlikte Değiştireceğiz” sloganıyla tanıtılan bildirgede, “Kürt sorunu, ekonomide adalet, demokratik anayasa, bağımsız yargı, kadın hakları, laiklik ve ekoloji” gibi konu başlıklarında çok sayıda vaat sıralandı.

YEŞİL SOL’DA HEDEF 100 MİLLETVEKİLİ

Yeşil sol parti eş sözcüleri “Türkiye’nin çok kimlikli, çok kültürlü̈, çok inançlı, çok dilli yapısına uygun bir anayasanın yazımı” için de hazır olduklarını "Önce sandıkları sonra da parlamentoyu Yeşil Sol'un rengine büründürmek için geliyoruz. Parlamentoda en az 100 vekil alacaklarının altını çizdiler. "

Yeşil Sol Ankara’daki seçim bildirgesi toplantısına DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, SODAP Sözcüsü Kezban Konukçu, SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, TÖP Sözcüler Kurulu üyeleri Perihan Koca ve Pelin Kahiloğulları, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile birlikte HDP'li siyasetçiler Ahmet Türk ve Sırrı Sakık da salonda hazır bulundu.

Söz alan HDP'nin eş genel başkanlarından Mithat Sancar, "Bu düzeni değiştireceğiz diyerek yeni dönemden umutlu olduklarını söyledi. Sancar, Gücümüz var, irademiz sağlam. Mutlaka başaracağız” dedi.

Genel Başkan Pervin Buldan ise "Seçim sonrası  parlamentoyu Yeşil Sol'un rengine büründürmek için geliyoruz. Parlamentoda en az 100 vekil dedik" diye konuştu.

HDP – Yeşil Sol Parti’ye Ankara’daki başvurular hariç Van’da 69 aday adayı başvurdu.İsmi Van için geçen iki isim Diba Keskin İstanbul'dan Tuncer Bakırhan ise Siirtten adaylık verileceği gelen bilgiler arasında.  

İsmi son günlerde üst perdeden konuşulanlar

Fikret Doğan, Ümit Dede,  Figen Yaşar, Mehmet Koç, Fırat Durmaz, Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Harun Okay, Öner Yiğit, Abdurahman Doğar, Muhammet Fehim Oflas, Öznur Bartın, Oktay Candemir, Sinan Ok’un dışında Bir eş genel başkanın da Van’dan aday bırakılacağı gelen bilgiler arasında…

Bildiri sonunda meslektaşım Gazeteci Namık Durukan ve İbrahim Genç ile ayak üstü sohbetimizde gündem Van ve bölgede seçim sonuçları ne olacağı üzerine oldu.

CHP İKTİDARA YÜRÜYEN BİR PARTİ EDASINDA..

İkinci durak Çankaya’da Cumhuriyet Halk Partisi oldu. CHP ilk kez bu kadar çok aday adayı ile iktidara yürüyen bir parti gibiydi.Ak Parti'nin ilk dönemlerini anımsattı biraz... 

CHP Van ve bölgeden vekil ve vekiller çıkarmak için kolları sıvadı. Aday belirleme konusunda  İnce eleyip sık dokuyor.

Doğu ve Güneydoğu’da uzun bir süredir sadece ‘AK Parti’ ile Kürt siyasi harekâtını temsil eden partiler ipi göğüslüyor.

Son dönemde yeni aktörler bir adım öne çıktı bunların başını CHP çekiyor.