Van'da Ak Parti Temayül yoklaması yapıldı

Van'da Ak Parti Temayül yoklaması yapıldı
Ak Parti bugün Van'da temayül yoklaması yaptı. 126 aday adayının başvurduğu AK Parti Van Teşkilatı Genel Merkezin ilk kez uyguladığı E-Temayül sistemiyle temayül yoklaması yaptı.

Ak Parti Van'da temayül yoklamasına gitti. Bugün yapılan temayül yoklamasının sonuçlarının açıklanmayacağı ve direkt Cumhurbaşkanı'nın önüne gideceği belirtiliyor.

Van ve ilçelerinde Ak Parti'den belediye başkanı aday adayı olanlar delegenin oylamasına sunuldu ve Türkiye'de ilk kez Elektronik Temayül sistemiyle oy kullanıldı ve daha önceki temayül yoklamalarına daha rahat bir oylama olduğu görüldü. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne gidecek E-Temayül sonuçlarına göre Van ve ilçelerinde hangi isimlerin aday olarak gösterilmesinin netleşmesi bekleniyor. 

AK Parti Van İl Başkanlığı, Van Büyükşehir ve ilçe belediye başkan aday adayları için temayül yoklaması yaptı. İMKB Fen Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirilen temayül yoklamasına divan başkanlığını eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, üyeliklerini ise Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Uşak Milletvekili Mehmet Altaylı ve Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Betül Büşra Aslan yaptı. Sabah saatlerinde Van’a gelen heyet, havaalanında İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Daha sonra temayül yoklamasının yapılacağı salona geçen heyet, burada sorumluluğu devraldı. 

Ardından toplam bin 705 delegenin dijital ortamda oy kullanma işlemi saat 10.00 itibari ile başlatıldı. Yoğun ilginin gösterildiği oylamada alınan tedbirler sonucu kargaşanın önüne geçildi. Saat 14.00 sıralarında ise yoğunluk tamamen eritilmiş oldu. İl başkanlığı tarafından oy kullanmaya gelen delegelere ve görevlilere yemek ikramında bulunuldu. Saatler 16.00’yı gösterdiğinde ise oy kullanma işlemi tamamlandı. 
 
Konuyla ilgili olarak bir değerlendirme yapan Mustafa Elitaş, Van’a yakışır bir temayül yoklaması yapıldığını söyledi. Aday adaylarının ağır başlı davranmasının da buna büyük katkı sunduğuna değinen Elityaş, “Genel merkez seçim işleri başkanlığının Türkiye genelinde yaptığı görevlendirmeler çerçevesinde Van’da teşkilat temayül yoklamasını gerçekleştirdik. Toplam 125 aday adayı arkadaşımız var. Türkiye’de ilk defa elektronik sistemle ve manyetik kartlar vasıtasıyla oylama gerçekleştirdik. Bu sistem sayesinde sayımda hata durumunu ortadan kaldırmış olduk. Aday adaylarımızın büyük nezaket çerçevesi içerisinde sorunsuz bir şekilde geçti. Van’da 13 ilçe ve 1 büyükşehir için toplam 125 aday adayımız var. 125 aday adayımızla görüştük, hepsi centilmenlik örneği sergilediler. AK Parti’ye yakışır bir davranış tabi bu. Van’da tatlı bir rekabet vardı. Aday adaylarımız birbirlerini hasım olarak değil hısım olarak, rakip olarak değil ekip ruhu içerisinde çalışmanın gayretini gösterdiler. Ben Van’da değerli il başkanımızın da katkıları ile birlik ve beraberliğin had safhaya ulaştığını gördüm” dedi.