Muharrem İnce Adaylıktan Çekildi!

Muharrem İnce Adaylıktan Çekildi!
Muharrem İnce Adaylıktan Çekildi! - Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce adaylıktan çekilme ve hakkındaki iddialara dair partisinin genel merkezinde açıklama yaptı. İnce, "Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce adaylıktan çekilme ve hakkındaki iddialara dair partisinin genel merkezinde açıklama yaptı. İnce, "Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum" dedi.

  Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partisinin genel merkezinde sabah saatlerinde kurmaylarıyla yaptığı toplantının ardından partisinin genel merkezinde açıklama yaptı. Muharrem İnce, "Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum" dedi.

İnce’nin açıklamasından önce Memleket Partisi önünde bir araya gelenler, “İnce Başkan”, “Dik dur eğilme evlatların seninle”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attı.

Rahatsızlığı nedeniyle iyi dileklerini iletenlere teşekkür eden İnce, “Siyasi yolculuğuma 15 yaşında başladım. Zift eriterek duvarlara Karaoğlan Ecevit yazdım” siyasi hayatında aldığı görevleri anlattı.

Kimsenin hakkının yemediğini belirten İnce, “Son 45 gündür gördüklerimi son 45 senede görmedim. Sahte dekontlar, olmayan bacanaklar, olmayan görüntüler… İsrailli bir porno sitesinden alıyor görüntüyü benim kelleyi koyuyor, bunu FETÖ’cüler yapıyor. Bu ülkenin polisi savcısı gazeteleri buna değinmediler. 45 gündür itibar suikastı yapılıyor. Emniyet bulmuyor, savcı görevini yapmıyor, gazeteciler yazmıyor, yazanlar da FETÖ’cülerin ortağı gibi yazıyor” diye konuştu.

'BU KADAR DAYANIKLI OLDUĞUMU BEN DE BİLMİYORUM'

'Türkiye Cumhuriyeti devletinin itibarını koruyamadığını' belirten İnce, “Alenen iftira. 5 milyon dolarlık dekont. İftira. Yazıyor geçiyor adam savcılar neredesiniz?” diyen İnce sözlerimi şöyle sürdürdü:

“Bu kadar itibar suikastı yapılırken bu ülkenin savcılarının ortaya çıkmamasını anlamış değilim. Her şeyim ortada. Benden başka mal varlığını açıklayan yok. Ne kadar kaçak FETÖ’cü varsa saldırıyorlar. Bir yandan da PKK’lılar saldırıyor. Döne döne dövüştüm bunlarla. Bu kadar dayanıklı olduğumu ben de bilmiyordum.”

'HER EVDEN BİR OY İSTİYORUM'

"Memleket Partisi’nin mutlaka Meclis’te olması lazım" diyen İnce, "Bir tarafta AK Parti var CHP var, Saadetliler var. Atatürkçüler azınlıkta olacak. Türkiye’nin sigortası Memleket Partisi’dir. Her evden bir oy istiyorum. Bu atılan iftiralara saraydan para aldı çekilemez diyenlere sesleniyorum. Benim bu kumpaslardan olmayan ciplerden korkum yok. Parayı geri mi ödeyecek. Adaylıktan çekiliyorum. Bunu memleketim için yapıyorum" dedi.

İNCE’NİN ÇEKİLMESİNİN ARDINDAN GÖZYAŞLARI

Muharrem İnce’nin çekilme kararının ardından parti önünde göz yaşlarını tutamayan partililer oldu. Gazetecilere tepki gösterenler yayın organlarını suçladı. “Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğim” diyenlerin yanı sıra, “Siz bu işi bozdunuz. Hepiniz bunu yaptınız. Gerçekleri haykırmadınız” ifadelerini kullandı.

Memleket Partili bazı kişiler basın mensuplarına hakaret etmelerinin ardından kısa süreli arbede de yaşandı. Partililer yetkili kişiler tarafından zorla genel merkeze sokuldu. Genel merkezde fenalaşan bir kişi için ambulans geldi. Bu anları çeken gazetecilere de tepki gösteren partililer oldu.