MHP Meclis Başkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu!Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir!

MHP Meclis Başkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu!Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir!
MHP Meclis Başkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu!Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir? MHP'nin Meclis Başkanı adayı MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu oldu. İhsanoğlu, dilekçesini Meclis Başkanlığı'na verdi.
 MHP'nin Meclis Başkanı adayı MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu oldu. İhsanoğlu, dilekçesini Meclis Başkanlığı'na verdi.
Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin çatı adayı olmuştu.

Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu (d. 26 Aralık 1943, Kahire), Türk bilim tarihi profesörü, akademisyen, diplomat, siyasetçi ve yazardır.

Türk kültürü, İslam Dünyası ve Batı Dünyası ilişkileri ve Türk-Arap ilişkileri hakkında değişik dillerde çok sayıda eseri vardır. Bilim ve eğitim tarihine katkı ve hizmetlerinden dolayı birçok ödülün yanı sıra Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibidir.

2004 ve 2014 yılları arasında Birleşmiş Milletler'den sonra ikinci büyük uluslararası örgüt olan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın genel sekreterliğini sürdürmüştür.

16 Haziran 2014'te Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki, 2014 cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday belirleme görüşmeleri çerçevesinde CHP ve MHP tarafından "çatı aday" olarak gösterilmiştir.[2] Daha sonra da bu partiler tarafından ve bazı meclis dışında kalan partiler tarafından cumhurbaşkanlığına ortak (çatı) aday gösterilmiştir.

İngilizce ve Arapçanın yanı sıra orta düzeyde Fransızca ve Farsça bilmektedir. Bazı kaynaklarda ise bu dört dili akıcı olarak konuştuğu belirtilmiştir.

2015 Türkiye genel seçimleri'nde MHP İstanbul milletvekili olmuştur.