İsmail Kıran Van DEVA’dan aday oldu

İsmail Kıran Van DEVA’dan aday oldu
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi İsmail Kıran, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Van Milletvekili Aday Adayı oldu.

‘Van DEVA Partisi ile hak ettiği yere gelecek’

Van’ın DEVA Partisi ile birlikte kaderinin değişeceğini ve ülkenin sayılı illerinden biri olacağını ifade eden Kıran şunları kaydetti;

‘’DEVA Partisi’nin kuruluşundan beri parti gönüllüsüydüm. Bu partiye gönül vermemin sebebi Van’a yönelik olan hayallerimdir. Hayallerimin DEVA Partisi aracılığı ile gerçekleşeceğine inandığım için bu saflarda yer aldım. Kuruluşundan beri varım. Bu güne kadar hiçbir partide siyaset yapmadım, DEVA Partisi siyaset yaptığım ilk durak oldu. İlimizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda ciddi manada sorunları mevcut, şimdiye kadar yapılanları da yeterli görmemekteyim, DEVA Partisi’nin kadrolarıyla birlikte başta Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük kenti olan Van’ı hak ettiği yere getirmek istiyoruz. Ben DEVA Partisi’nin ilimizin kaderini değiştirip, her alanda ilimizi Türkiye’nin sayılı noktalarından birine getireceğine inanıyorum. Bu inançla bugün DEVA Partisi’nden milletvekili aday adayı olarak başvurumu yapıyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.’’

İsmail Kıran kimdir?

06.09.1968 yılında Van/Tuşba’da doğdu.

İlköğretimini Van İskele İ.Ö.O., Ortaokul ve Liseyi İzmir Tire Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Lisesi’nde, lisans derecesini Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı. Yüksek Lisans Eğitimini Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde Yönetim Organizasyon, Doktora eğitimini Fransa Ecoule Des Hautes Etudes En Science Social’de devam etmektedir.

1994’te yılında profesyonel çalışma hayatına İşyeri Sahibi ve Modern Çiftçilik yaparak başladı. 2000-2010 tarihi arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Sosyolog, 2010 tarihinden itibaren doktora ve araştırmalar yapmak üzere Paris’e gitti. 2018 yılında pandemi nedeniyle Türkiye’ye dönüş yaptı. 2010 yılından beri Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde Araştırma Görevlisi görevinde çalışmaktadır. İleri derecede Kürtçe, Fransızca ve orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

Evli ve bir kız ve bir erkek çocuk babasıdır.