İL İL AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ 2023: AK Parti milletvekili adayları belli oldu mu, açıklandı mı, ne zaman açıklanır?

İL İL AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ 2023: AK Parti milletvekili adayları belli oldu mu, açıklandı mı, ne zaman açıklanır?
AK Parti milletvekili aday listesi, seçimlere oldukça kısa bir süre kala gündemdeki yerini aldı. Bilindiği üzere 14 Mayıs tarihinde yalnızca Cumhurbaşkanlığı seçimi olmayacak. Buna ek olarak 28. Dönem milletvekilleri de seçilecek. Hal böyleyken "2023 AK Parti milletvekili adayları belli oldu mu, açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" soruları yanıt aramaya başladı. İşte AK Parti milletvekili aday listesi son durum ve tüm detaylar…

Kabine Toplantısı'nda yer alan bakanların 28. Dönem seçimlerinde aday olmalarına yönelik soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti milletvekili aday listesi konusunda bir açıklama gelmişti. Bu kapsamda "İl il AK Parti milletvekili adayları belli oldu mu, açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" soruları seçimlere 37 gün kala öne çıkan başlıklar arasında. İşte AK Parti milletvekili aday listesi son durum ve tüm detaylar.

28. DÖNEM AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI BELLİ OLDU MU?

Henüz aday listesi duyurulmadı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine'de yer alan bakanların 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde aday olmalarına yönelik soru üzerine şu yanıtı vermişti;

"Hafta sonuna kadar bunları zaten kesinleştireceğiz. Kesinleştirdikten sonra da bunların açıklamalarını da inşallah büyük ihtimalle önümüzdeki hafta içinde şöyle güzel bir törenle arkadaşlarımızın yerlerini, konumlarını, hatta listeyi malum vereceğiz. Bu liste de zaten Yüksek Seçim Kurulu'na verildikten sonra kim nerede hepsi ortaya çıkmış olacak. Kabinedeki arkadaşlarımızla ilgili çalışmalarımızı hala devam ettiriyoruz. Onları da netleştirdikten sonra açıklarsak daha isabetli olabilir. Çünkü her an her şey değişebiliyor."

"ADAY ADAYLIĞI İÇİN ŞU ANA KADAR 6 BİNİN ÜZERİNDE BİR BAŞVURU ALDIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat'taki depremler sonrasında AK Parti'nin seçim kampanyasını değiştirerek, müziksiz bir kampanya izlemesine yönelik soru üzerine şunları kaydetti:


"Partimize teveccühün yine çok yüksek olduğu bir aday adaylığı süreci yaşandı. Aday adaylığı için şu ana kadar 6 binin üzerinde bir başvuru aldık. Ayrıca bakanlarımız gibi başvuruya gerek olmaksızın değerlendireceğimiz isimler var. Kadrolarımızda yer alması bizlere güç katacak birçok isim üzerinde de ayrıca çalışıyoruz."

Sürpriz isimlerimiz de mutlaka olacak, var. Yazar, çizer, entelektüel, bütün bu kesimlerden isimler var. Ondan sonra parti kurullarımızdaki çalışmalar sonuçlanıp listemizi Yüksek Seçim Kurulu'na verdiğimizde bu isimler kamuoyuyla zaten paylaşılacak. Sadece milletvekili adaylarımızı değil, önümüzdeki dönemin kabinesini ve üst yönetimini de şimdiden çalışmaya başladık. Bunların hepsini de vakti geldiğinde sizler vasıtasıyla milletimizin bilgisine sunacağız."

SABAH