HÜDA PAR'dan Özalp ve Saray'da esnaf ziyareti

HÜDA PAR'dan Özalp ve Saray'da esnaf ziyareti
HÜDA PAR Van il başkanlığından oluşan bir heyet Özalp ve Saray ilçesindeki esnafları ziyaret edip esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR Van il başkan yardımcısı Faruk Tasan, Özalp ilçe ziyaretinde halkın özellikle uzun zamandır süren yol çalışmalarının halkı bezdirdiğini, bununla beraber yağan yağmurlardan sonra yolların yürünemeyecek duruma geldiğini ifade etti. Esnafın yine yol çalışmalarıyla ilgili olarak kurumlar arasındaki koordinasyon eksikliğinden yakındığını ve çalışmaların çok uzun sürmesinden dolayı çok ciddi sıkıntılar yaşandığını belirttiler.

Özalp ilçesinin bir diğer önemli sorununun ilçede doğalgaz olmadığından dolayı, çalışan esnaf ve kamu kurum kuruluşlarında çalışanlar, merkeze sürekli git gel yaptıklarından dolayı ciddi maddi kayıplar yaşıyor. Tasan, bu mağduriyetlerin giderilmesi için ilçeye doğalgaz hizmetinin getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Özalp ilçesinden Saray ilçesine geçen HÜDA PAR heyeti burada da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Saray ilçesinde esnaflar elektrik kesintilerinin kendilerini mağdur ettiğini, halen Vedaş’ın elektrik hizmetinin ilçenin geneline yayılamadığı için bazı evlerin karanlıkta kaldığını ifade ettiler.

Saray ilçe halkının bir diğer talebi de yeni yapılan işyerlerinin ivedilikle bitirilip halka teslim edilmesi. Yapım çalışmaları ne kadar uzun sürerse mağduriyette o derece büyüyor. Saray esnafı bu durumdan dolayı ilçede ki ticaretin başka yerlere kaymasından endişe ediyor.

Ziyaretlerin ardından konuşan HÜDA PAR Van il başkan yardımcısı Faruk Tasan, halkın bu taleplerinin karşılanması için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi ve çalışmaların takipçisi olacaklarını ifade ett.  Ziyarette HÜDA PAR heyetine çok sıcak ilgi ve alaka gösteren Özalp ve Saray halkına da teşekkür etti.