Erdoğan: Teşkilatlarımızda yenilenmeye gideceğiz

Erdoğan: Teşkilatlarımızda yenilenmeye gideceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti'nin 3. olağanüstü kongresinde önemli mesajlar verdi. Erdoğan 'Teşkilatlarda yenilenmeye gidileceğini' ifade etti.

İşte Erdoğan'ın o ifadeleri:

Önümüzdeki süreçte teşkilatlarımızda yenilenmeye gideceğiz. Büyük kongreyle beraber il ilçe belde teşkilatlarımızda süratle bir yenilenmeye gideceğiz. Ardından 6 aylık yol haritasını halkımızla paylaşacağız. İl ilçe belde teşkilatlarında da 18-25 yaş aralığındaki gençlerimizin yer almasını istiyorum.

"ÇITA ARTIK YÜZDE 50+1'DİR"

"AK Parti olarak işimiz artık çok daha zor. Artık öyle yüzde 34'le, yüzde 40'la iktidara gelmek yok. Çıta yüzde 50+1'dir. Yüzde 50'nin üzerinde oy almanın ne kadar zor olduğunu 2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve 16 Nisan halk oylamasında gördük. 2019 seçimlerinde kazanmak istiyorsak, şimdiden kolları sıvamalıyız. AK Parti'nin boşa geçirecek bir tek anı yoktur. Çok basit hataların nelere mal olabileceğini 16 Nisan'da gördük. AK Parti, varlığı inkar edilen kesimlerin ortaya çıkmıştır, onların sayesinde geniş kitlelere ulaşmıştır. Bu ülkede yıllarda dindarlar ötekileştirilmiştir, bu ülkede kökeninden dolayı insanlar dışlanmıştır.

AK Parti, cumhuriyet ile cumhuru buluşturan parti olduğu için milletimiz tarafından bu kadar güçlü şekilde sahiplenilmiştir. Üye sayısı 10 milyonun üzerinde olan bir parti, seksen milyona ulaşma konusunda sıkıntı çekemez, çekmemeli. Hiçbir şey yüz yüze görüşmenin yerini tutamaz."

"BELEDİYELERLE İLİGLİ ÖNEMLİ MESAJ"

"AK Parti'yi belediyelerde elde ettiğimiz başarıların üzerinde kurduk. Bunu böyle söylersem yeridir. Belediyelerimiz hem mahalinde hizmetleri yürüttüğümüz organlardır hem de sinir uçlarımızdır. En büyük reformları gerçekleştirdiğimiz alanlardan biri de belediyelerdir. Büyükşehir belediyeleri, il özel idareler kanunlarını yenileyerek mahalli yönetimlerin hukuki altyapısını güçlendirdik. Bizim artık milletimize ve partimize yük olan değil, milletimizin ve partimizin yükünü alan belediye başkanlarına ihtiyacımız var."