Erdoğan: “Talimatı Veren Kim?”

Erdoğan: “Talimatı Veren Kim?”
Ak Parti genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda söz alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Ak Parti genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda söz alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak bir açıklama yaptı. “Öldürüldüğü artık ayan beyan ortada da nerede? Bu cesedi göstermeniz lazım. Aslında fail belli. Şimdi buradan bir şey daha çıkıyor ortaya. Peki, bu talimatı veren kim” şeklinde konuşan Erdoğan Suudi yetkililerin yaptığı açıklamayı da “bu açıklamalar tabi çok komikti” şeklinde yorumladı.

“Bu çocukça açıklamalar devlet ciddiyetiyle uyuşmaz. Tabii bunlar mesuliyetimizi daha da arttırdı” şeklinde konuşan Erdoğan şunları kaydetti: “Emniyet, istihbarat ve yargı birimlerimizin titiz çalışmalarında mesele büyük ölçüde aydınlandı. Suudi önemli bir yetkili şu ifadeyi de kullanıyor. Öldürüldüğü artık ayan beyan ortada da nerede? Bu cesedi göstermeniz lazım. Buradan çıktı diyorsunuz, çıktıysa biz de diyoruz ki ispat. Bu da yok. En sonunda 18 kişinin tutuklandığı kabul edildi. Bunu tabii bizzat Harem’uş Şerif’ten öğrendim. Bu 18 kişi Cemal Kaşıkçı’nın kimler öldürüldüğünü biliyor. Çünkü fail bunların içinde... Fail bunların içinde değilse o zaman yerli işbirlikçi kim bunu açıklayacaksınız. Açıklamadığınız sürece o zaman Suudi Arabistan bu zandan kurtulamaz. Merak edenlere elimizdeki bilgileri, belgeleri orijinallerini vermemek suretiyle zaten verdik, veriyoruz. Bunu Suudi Arabistan’a da verdik. Onlar bunu gördüğü zaman, hepsi şaşırıyorlar. Kullandıkları ifadeler çok çok enteresan. Çünkü mesele sıradan bir mesele değil. Aslında fail belli. Ha şimdi buradan bir şey daha çıkıyor ortaya. Peki, bu talimatı veren kim? Bu 15+3. 15 kişinin Türkiye’ye gelmesi talimatını veren kim?”

“Gün Ola Harman Ola”

Kimi zaman konuşmasına sert sözlerle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “elimizde başka bilgiler var” ifadesini de kullandı. Yetkililerin mutlaka gereken konuları da tek tek sıralayan Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti: “Tabii elimizde başka bilgi belge yok değil; var. Gün ola harman ola. Ama çok aceleci olmanın da anlamı yok. Şimdilik ilk etapta bir defa Kaşıkçı’yı öldürenleri Suudi yetkililer açıklayacak. Pazar günü başsavcıyı Türkiye’ye gönderiyorlar, İstanbul’da başsavcımızla bir araya gelecekler.”

Yetkililerin açıkladığı ve işbirlikçi olduğu iddia edilen kişinin kim olduğunu da soran Erdoğan “Bunu sıradan birisi açıklamıyor. Dışişleri bakanı açıklıyor. Peki kim o? Onu bildiğine göre onu da bileceksin. Böyle bir açıklama yapmadım diyor. Yahu her yere düştü bu. Ağzından kaçırır, şöyle olur böyle olur, bunu söylediniz. Ama her şeyden öte o da bir kenara, 15 kişiyi Türkiye’ye gönderen kim? Şu anda bunlar tutuklu. Veliaht Prens’e de iki kez söyledim. Bunda kararlıysanız, bu şaibeyi ortadan kaldırmak istiyorsanız bu işbirliğimizin ortak noktası 18 kişidir. Konuşturamıyorsanız olay İstanbul’da vuku bulmuştur. O zaman bize teslim edin, biz yargılayalım” şeklinde konuştu.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na Sert Eleştiri!

Konuşmasında Erdoğan’ın hedefinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da vardı. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bir açıklamaya sert tepki gösteren Erdoğan “Böyle bir manzara karşısında bu ülkenin ana muhalefet partisinin başındaki zatın takındığı tavır ise gerçekten içler acısıdır. Kendisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin resmi bilgilerine itibar etmiyor. Bay Kemal, çırılçıplak bu siyasette milletin önüne çıkacaktır. Lafı döndürüp dolaştırıp paraya getiriyor. Her şeye rant penceresinden, para gözünden baktığı anlaşılıyor. Allah ıslah etsin. Türkiye’ye bu iftirayı ana muhalefetten önce cinayetin zanlıları atmaya başladı. Anlaşılan o ki, bu zanlıların sadece sosyal medyada da değil bizim siyaset içinde de trolleri, trol çiftliği var. Ana muhalefetin yaptığı iş trollükten başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından gözler Suudi yetkililere çevrildi. Konu bir anda yeniden gündemin birinci sırasına yerleşti ve gibi internette sık aranan bir konu oldu.