Dokunulmazlıklarla ilgili flaş gelişme!

Dokunulmazlıklarla ilgili flaş gelişme!
Bakan Bozdağ, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili sürecin başladığını, gelecek hafta fezlekelerin savcılara gönderileceğini söyledi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nın milletvekillerine yönelik dokunulmazlık fezlekeleri dosyalarının dün Başbakanlığa, Başbakanlığın da Adalet Bakanlığı'na gönderdiğini belirterek, "Adalet Bakanlığı bu dosyaları önümüzdeki hafta içerisinde mahal cumhuriyet savcılıklarına intikal için gerekeni yapacaktır” dedi.

Bakan Bozdağ, partisinin Yozgat il teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Bozdağ, bir gazetecinin, ''TBMM'deki 682 fezleke Adalet Bakanlığına cuma günü gönderildi. Bakanlık olarak fezlekeleri savcılıklara ne zaman göndereceksiniz'' sorusunu yöneltti. Bozdağ ise, "Bildiğiniz gibi anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanımız tarafından onanması üzerine Adalet Bakanlığı'nda bulunan 117 dosyayı mahal cumhuriyet savcılıklarına gönderdi” diye cevap verdi.

"SAVCILAR GEREKENİ YAPACAK"

682 dosyanın da Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nda olduğunu hatırlatan Bozdağ, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı dün elindeki dosyaları Başbakanlığa, Başbakanlık da Adalet Bakanlığı'na göndermiş durumda. Adalet Bakanlığı bu dosyaları da önümüzdeki hafta içerisinde mahal cumhuriyet savcılıklarına intikal için gerekeni yapacaktır. Süratli bir şekilde dosyaları ilgili savcılıklara göndereceğiz. İlgili savcılıklar ceza muhakemesi kanunu çerçevesinde yapması gerekenleri onlar takdir edecek ve kararlarını vereceklerdir” diye konuştu.